Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma (KTKEGK) Şirketindeki yüksek giderler ve Genel Müdür Yusuf Burak hakkındaki iddialarla nedeniyle soruşturma başlatılarak hesaplar mercek altına alındı.

 

Burak hala görevde

 

KTKEGK Şirketi’nde tespit edilen yüksek giderler nedeni ile akaryakıtta, yağda ve tersanede usulsüzlük yaptığı iddia edilen Genel Müdür Yusuf Burak hakkında Sayıştay soruşturma başlattı. 5 yıllık sözleşmesinin henüz 2’inci yılında olan ve Genel Müdürlük görevini yürüten Burak’ın görevden alınması halinde 3 yıllık tazminat ödenmesi gerektiği gerekçesi ile Burak’ın görevden alınamadığı belirtiliyor.

 

Faturalandırmada yüksek meblağ iddiaları

 

Adı usulsüzlük iddialarına karışan Genel Müdür Yusuf Burak’ın akaryakıt, yağ ve tersane ile ilgili yüksek meblağlı faturalar karşılığında komisyon aldığı iddia ediliyor. Burak hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Sayıştay’ın Cumartesi günü Burak’ın Girne’deki ofisine baskın yaptığı ve belgeleri mercek altına aldığı belirtiliyor.

 

Personel ödemelerinde gecikme

 

Uraloğlu: Ülkemize daha çok yatırım yapmalıyız Uraloğlu: Ülkemize daha çok yatırım yapmalıyız

Uzun bir süredir meydana gelen yüksek giderlerin dikkat çekmesi üzerine başlatılan soruşturmada bazı şüphelerin olduğu, yüksek giderler nedeni ile personelin ödemelerinde de bu ay gecikme yaşandığı öğrenildi.

 

İkinci gemisini alma hazırlığı yaptığı iddiası

 

KTKEGK Genel Müdür’ü Yusuf Burak hakkındaki yürütülen soruşturma sonucunda Burak’ın kendi adına 1 adet yük gemisi satın aldığı, ikinci gemiyi de alma hazırlığına oluğunun ortaya çıktığı öğrenildi.

 

Usulsüzlükler ile ilgili henüz net bir tespitin yapılamadığı öğrenilirken, Burak’ın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan tarafından görevden alınmasının istenildiği edinilen bilgiler arasında.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi