Özata Tersanesi, iki ayrı tersanede hem üretim hem de tamir-bakım olmak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Tesis içerisinde sürekli iyileştirme çalışmaları yapılıyor ve sistemler yatırımlar gerçekleştiriliyor. Bu yatırımlar yapılırken ise enerji verimliliği sağlayan çalışmalar esas alıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Özata Tersanesi Kurucusu ve Sahibi Özdemir Ataseven, “Gemi bloklarının raspa ve boya işlemlerini, yakın dönemde inşa ettiğimiz modern iklimlendirme ve havalandırma imkanlarına sahip, çevre dostu, raspa ve boya holünde gerçekleştireceğiz. Ayrıca üretimi en etkin şekilde kontrol etmek üzere bir ERP sistemi geliştirdik. Geliştirmeye de devam ediyoruz. Halihazırda tamir tarafında 3 büyük dönüşüm (Conversion) projesinin, yeni inşa tersanesinde ise tamamı Norveçli müşterilere ait olmak üzere 4 adet balıkçı gemisinin inşaatı üzerinde çalışıyoruz” dedi.

KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETMEYE SICAK BAKIYORUZ

“Şirketimiz, iki ayrı tersanede, birinde yeni inşa, diğerinde ise tamir-bakım olmak üzere faaliyetlerini sürdürüyor” diyen Ataseven, tersanenin tamir tarafında üç büyük dönüşüm projesinin devam ettiğini belirtti. Yeni inşa tersanesinin yılda 20 bin ton işleme kapasitesine sahip olduğunu belirten Ataseven, enerji konusuyla ilgili şu sözleri paylaştı: “Enerji sarfiyatını düşürmek için üretim proseslerini iyileştiriyoruz, gereksiz süreçleri kaldırıyoruz. Bu yukarıda bahsettiğimiz yalın üretimin de gereklerinden bir tanesi zaten. Kendi enerjimizi üretmek içinse henüz bir yatırım yapmadık ama bunu yapmaya çok uzak değiliz gayet olumlu ve sıcak bakıyoruz.”

   

Sanmar, Fransız limanına kompakt liman römorkörü teslim etti Sanmar, Fransız limanına kompakt liman römorkörü teslim etti

“63 GEMİ TESLİM ETTİK”

 

Ataseven, teslim ettikleri projelerle ilgili de bilgi verdi. Ataseven, “Tersanemizde bugüne kadar içlerinde yolcu ve araç feribotları, balıkçı gemileri, yatlar, platform destek gemileri, tankerler, tarama gemileri ve diğer özel amaçlı gemiler olmak üzere 63 adet gemi tamamlandı ve teslim edildi. Dolayısıyla hedefimiz üretimde yaparken hem gemi tipi hem de yapı malzemesi itibarıyla bu çeşitliliği devam ettirmektir. Hem yurt içi hem de yurt dışı pazarları hedefliyoruz.” dedi.

kaynak:https://www.stendustri.com.tr/

 

Editör: Haber Merkezi