2014'te ana hedefi doğrultusunda ihracat bazlı büyümeyi ve uluslararası rekabet gücünü arttırmayı hedefleyen Kaya Ropes, hobi denizcilikte Türkiye'de pazar payının yüzde 75'ine sahip. 1980'lere uzanan köklü geçmişiyle uzun yıllardır sektörde faaliyetlerini sürdüren Kaya Grubu, yenilikçi ve değişim odaklı vizyonu ile hareket etmektedir. Faaliyet alanı olan teknik ve teknolojik halatlar, endüstriyel iş güvenliği-yüksekte çalışma, eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle sektör lideri olan Kaya Grubu, dünyanın en büyük grupları arasında yer alma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Geleceğini, sektörün hızla gelişen ihtiyaçları ve teknolojik gelişimine paralel olarak kurgulayan Grup, 2001 yılından beri sahip olduğu ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 Yönetim Sistemleri Sertifikasyonlarını, yenilikçi ve değişim odaklı vizyonu doğrultusunda 2010'da Entegre Yönetim Sistemiʹne (EYS) dönüştürür.

Şirket, 89/686/EEC kişisel koruma donanım direktifi kalite sistem belgesine sahip olarak kalite standartlarını, dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine ulaştırır. Kaya Grubu, tüm ürünler için kademeli olarak tasarım tescil belgeleri, CE, TSE, NATO standartlarına uygunluk, UIAA, Loyd ve Atex gibi, insan yaşamını temel alan faaliyet alanlarının gerektirdiği kalite belgelerine ve sertifikasyonlara sahip olan sektörünün tek kuruluşudur. Firma aynı zamanda dünyanın en büyük grupları arasında yer alma hedefi doğrultusunda GOSB 2020 Projesiʹni de geliştirmiştir.

Pazarda Lider Konumda... Günümüz dünyasında ekonomik ve toplumsal kalkınmada belirleyici olan en önemli faktörün ülkelerin ve şirketlerin Ar-Ge'ye yaptığı yatırımlardır diyen Kaya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya; 'Bilgi çağı, akılla kazanılan değerlerin rekabet gücüne yaptığı çarpan etkisinin ön plana çıktığı ve kazandırdığı bir dönemdir. Kaya Ropes Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile akıl terine yaptığı yatırımlarla fark yaratmayı hedefleyen bir şirkettir. Şirketimiz, sektöründe dünyanın sayılı şirketleri arasında ilk 3'te yer alma vizyonunun gerçekleşmesini hızlandıracak, müşterilerinin hayatını değiştirecek, kurum ve ülke stratejileriyle uyumlu ve bu stratejiler üzerine etkisi olabilecek fikirleri araştırıp ve geliştirmektedir.' dedi. Halatlarında 'Tescilli marka üreticisi' olan, sektöründe dünya lideri DSM Dyneema®'nın ipliklerini kullanan Kaya Ropes, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde, 2 milimetreden 80 milimetreye kadar halat üretebilmekte.

Firmanın ürün gamında yarış, gezi teknesi, dingi, yat bağlama, yelken yapımı, su sporları gibi hobi denizcilik halatlarının yanı sıra gemi bağlama, römorkör, balıkçılık halatları gibi 'ticari denizcilik' halatları da bulunuyor. Ayrıca, Savunma Sanayi için askeri operasyon halatlarının yanı sıra dağcılık, kurtarma, sivil savunma, iş güvenliği ve özel amaçlara yönelik halatların üretimini de gerçekleştiriyor. Kaliteli ve En Yeni Teknolojiyle Donatılmış Makine Parkuruna Sahip 2013'te yaptığı ciddi yatırımlarla makine parkurunu gerek üretim kapasitesi gerekse kalite açısından, dünyanın önde gelen markalarıyla boy ölçüşebilecek seviyeye getiren firma, günümüzün en yüksek teknolojisine sahip Alman markası Herzog 8, 12, 20, 24, 32, 36, 40 ve 48 kollu makineler ile istenilen form, çeşitlilik, renk ve desende halat üretebildikleri gibi aynı zamanda istenildiğinde çelik bir telin üzerine de halat örebilmekte. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne özel halatlar da üreten firma, askeri operasyonlarda kullanılan Kurtarma ve Güvenlik Birimleri için personel indirme ve tahliye halatları, iniş ve tırmanış halatları, çekme ve kurtarma halatları, tanklar, paraşütler ve helikopterler halatlarının yanı sıra özel amaçlara yönelik kullanım halatları da üretiyor.

Ana Hedef İhracat Bazlı Büyüme…

Yatırım, istihdam, tasarım ve Ar-Ge gibi tüm politikalarının kesişme noktası ve ortak paydasının ihracat olduğuna dikkat çeken Kaya; '2014 yılı ticaret politikalarımızın ana hedefi ihracat bazlı bir büyüme ve uluslararası rekabet gücümüzün artmasını sağlamak olacaktır. Bugün bir Türk markası olarak Amerika, Fransa, İngiltere, Kanada, Libya Rusya'dan tutunda, dünyaya oldukça geniş bir coğrafyada ihracat gerçekleştiriyoruz. Hobi denizcilikte Türkiye'de pazar payının yüzde 75'ine sahibiz. 2014 yılında da yaptığımız makine, istihdam, tasarım ve Ar-Ge yatırımlarıyla pazar payımızı Türkiye'de ve dünyada arttırmayı hedefliyoruz.' dedi. Uzun yıllardır yüksek modüllü askeri halatlar ve yat-yelken halatları ürettiklerini söyleyen Kaya; 'Geçtiğimiz yıl sonunda gemi bağlama halatları, tank ve römorkör çeki halatları, denizaltı bağlama halatları, insansız hava uçakları için platform halatları ve amaca özel halatlar üretebilmek için İtalya ve Almanya'da yer alan üreticilerden yeni makineler alarak 1.5 milyon Euro'luk yatırım yaptık. Böylece Savunma Sanayine yeni ürünler sunmuş, ticari denizcilik sektörüne ise üretici pozisyonunda giriş yapmış olduk.' diyerek 2013'te yapılan yatırımlar ile 2014'te hizmet verdikleri birçok sektörün halat ihtiyacını karşılamaya devam edeceklerini belirtti. Bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Kaya Ropes'in, sponsor olduğu ve desteklediği organizasyonlar ise şöyle:

Editör: TE Bilisim