Dünyanın en büyük LNG nakliyecilerinden biri olan Katarlı LNG nakliye devi Nakilat, 2020'de kuruluşundan bu yana en yüksek kâr olan 1,16 milyar Katar Riyali (318,9 milyon ) net kar açıkladı. Açıklanan rakam, 2019'da bildirilen 1 milyar Katar Riyali'nden (274,7 milyon ) yüzde 15,7 daha fazla.

 

Covid-19 salgınının etkilerine rağmen 7 taşıyıcıyı içeren filo yönetimi geçişinin ikinci aşamasını tamamlayan şirket, ayrıca iki yeni MEGI LNG yeni yapısını teslim aldı. Yine NSQL yönetimine ilk FRSU geçişini tamamladı.

 

 

Nakilat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Bin Saleh Al Sada, değerlendirmesinde, "Geçen yıl, Nakilat, küresel denizcilik ve denizcilik endüstrisinin geri kalanı gibi, Covid-19 küresel salgını nedeniyle operasyonlarında benzeri görülmemiş zorluklarla başa çıkmak zorunda kaldı" dedi.

 

Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı? Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı?

Nakilat CEO'su Abdullah Fadhalah Al Sulaiti , ise Nakilat'ın zorlu iş ortamında uzun vadeli stratejilerini uygulama, operasyonel verimliliği sürdürme ve aynı zamanda küresel denizcilik ve denizcilik operasyonlarımızda mali disiplini sağlama konusunda kararlı kaldığını söyledi.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi