Piri Reis Üniversitesi tarafından, Katar Silahlı Kuvvetlerine uluslararası standartlar çerçevesinde üst düzey denizlik eğitimi sağlanmasa konusunda 2018 yılında imzalanan anlaşma çerçevesinde 6 yıllık eğitim hizmetinin startı verildi.

 

Akademinin Katar, Doha’da yapılan açılış törenine Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Abdullah Hassan Al-Sulaiti, Katar  Silahlı Kuvvetler Eğitim Komutan Tümgeneral Nasser Al Hammadi,Katar  Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Fahad Mubarak A.Al-Khayareen, Katar Deniz Harp Akademisi Komutanı Amiral Khalid N.Al-Hajri, T.C. Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve çok sayıda Katar Silahlı Kuvvetleri üyesi komutan, akademisyen ve öğrenci katıldı.

 

Rektör Erdoğan: Tecrübemizi Katar ile paylaşmaktan onur duyuyoruz

"Türkiye ve ABD Doğu Akdeniz’de ortak geçiş eğitimleri yaptı" "Türkiye ve ABD Doğu Akdeniz’de ortak geçiş eğitimleri yaptı"

 

Akademinin açılış töreninde konuşan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, “Piri Reis’ten, Barbaros Hayrettin Paşa’dan, Mustafa Kemal Atatürk’ten, Çanakkale Zaferi’nden ve Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluşundan bugünlere Türk denizciliğinin ve eğitim dünyasının tecrübesini Katar ile paylaşmaktan onur duyuyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Sayın Bakanlarımız ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç  ve tüm denizcilik camiasının desteği ile en iyi şekilde bu işbirliği ve dostluğu sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi