Gazimağusa’nın Gülseren Bölgesi’nde, karaya oturan Tanzanya bandıralı tanker gemi, bir buçuk yıl sonra, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın öncülüğünde, açık artırma usulüyle, Türkiye’deki bir insanına satıldı.  M/T Rawan isimli tanker gemi, Gazimağusa Limanı'nda parçalanıp Türkiye'ye gönderilecek.

 

Dev yolcu gemisi iskeleye çarptı Dev yolcu gemisi iskeleye çarptı

1995 yapımı gemi, Gazimağusa Limanı’nda faaliyet gösteren tersane ekibi tarafından karaya oturduğu yerden kurtarılarak, tersaneye götürülmek üzere yüzdürülmeye başlandı. Nisan ayında açık arttırma usulüyle satılan geminin Gazimağusa Limanı'na büyük maddi katkı sağladığı belirtiliyor. Geminin parçalandıktan sonra Türkiye'ye gönderileceği belirtiliyor. 

 

Öte yandan Aralık 2016’da fırtına nedeniyle sürüklenip, Laguna Bölgesi’ndeki Oxxo Adası’nın Güney batısında kayalıklara oturan M-V Chrisdul isimli geminin de satışının yapıldığı öğrenildi. Chrisdul’un da kısa bir süre sonra, parçalanıp hurdaya çevrilerek Türkiye’deki alıcısına ihraç edileceği bildirildi.

 

Gazimağusa Limanı'nda tersanenin kurucusu Ramazan Gündoğdu, çalışmaların 55 tonluk deniz vinci ve 1500 HP’lik römorkörle yürütüldüğünü ifade etti. Gündoğdu, çalışmaların çevreye zarar vermeden yürüttüklerini kaydetti. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi