Piri Reis Üniversitesi koordinatörlüğünde Avrupa Birliği (AB) UFUK 2020 Programı ‘Üretken, sağlıklı, dayanıklı, sürdürülebilir ve yüksek değerli bir Karadeniz’e doğru’ çağrısına sunulan araştırma ve inovasyon projesi ikinci aşamaya geçen 5 başarılı finalist projeden biri oldu.

 

Dr. Ayşe Gazihan koordinatörlüğünde hazırlanan ve sunulan projenin konsorsiyumu tüm Karadeniz ülkeleri araştırmacılarından oluşuyor. Konsorsiyum, ikinci aşamada Karadeniz’deki en ileri deniz, atmosfer ve iklim modelleri ile denizcilik araştırma ve teknolojilerini entegre biçimde kullanarak bölgedeki denizcilik sektörlerinin gelişimine ivme kazandırmayı hedefleyen yenilikçi konsepti ile rekabet edecek.

 

Başarılı olursa Türkiye koordinatörlüğünde yürütülen ilk AB UFUK 2020 denizcilik araştırma ve inovasyon projesi olacak.

 

AB Ufuk 2020 Programı’nda deniz ve denizcilik konusunda bugüne dek toplam 3 milyar Euro bütçe ile 1000’e yakın proje desteklendi. Türkiye bu projelerin yalnızca 30’unda toplam 6,7 milyon Euro bütçe kullanarak yer aldı. Finale kalarak ikinci aşamada desteklenecek iki projeden biri olma şansını arttıran 9 milyon Euro bütçeli proje başarılı olduğu takdirde Türkiye’de bu büyüklükte koordinasyonu yapılan ilk Ufuk 2020 denizcilik araştırma ve inovasyon projesi olacak.

 

Prof.Dr. Oral Erdoğan’a teşekkür

 

SUBÜ öğrencilerinden Tuzla Tersanesi'ne teknik gezi SUBÜ öğrencilerinden Tuzla Tersanesi'ne teknik gezi

Projeye ilişkin olarak Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Dr. Gazihan, “Hocamıza, denizcilik araştırmaları, denizciliğe yeni jenerasyonun katılımı ve denizcilikte cinsiyet eşitliği konularında tüm denizcilik camiasına örnek ve öncü vizyonu ile tüm sürece verdiği destek ve katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

7Deniz dergisi olarak yoğun proje hazırlık süreçlerine tanık olduğumuz yazarımız Proje Koordinatörü Dr. Ayşe Gazihan’a ve tüm proje ekibine başarılar diliyoruz.

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi