Türk denizcilik sektörünün önemli isimlerden Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi (BIMCO) Başkanı ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat Programı'na konuk oldu. 

 

Sıfır Atık Projesi'nin Türkiye'de Emine Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde 2017 yılında sessiz bir şekilde başladığını belirten Şadan Kaptanoğlu, "Bu çok önemli bir hareket" dedi. Bu hareketin temellerinin ilk olarak karada atıldığını dile getiren Kaptanoğlu, "Karadan Mavi Vatan'ımız olan denizlere geçti" dedi. 

 

 

IBIA ve BIMCO yakıt ve denizcilik sorunlarını ortaklaşa ele alacak IBIA ve BIMCO yakıt ve denizcilik sorunlarını ortaklaşa ele alacak

Bakanlığın TURMEPA'nın çalışmalarını bildiklerinden ortak çalışmaya başladıklarını dile getiren Kaptanoğlu, "10 Haziran 2019'da Sıfır Atık Mavi'ye beraber bir hareket başlattık" dedi. 

 

Kaptanoğlu, Çalar Saat Programı'nda, Sıfır Atık Hareketi'nin sözünü de işaret ederek şöyle devam etti: 

 

"Denizlerimizin ve kıyılarımızın kirlenmesini önlemeye, kirlilikle mücadeleye özendirmeye, geliştirmeye ve katılımı arttırmaya, gelecek nesillere yaşanabilir sağlıklı bir ortam bırakmaya, iyi bir çözüm geliştirmek için yaratıcılık, yenilikçilik kapasitelerini geliştirmeye, tek kullanımlık plastik tüketmek yerine alternatiflerini kullanmaya, Sıfır Atık Mavi ile döngüsel ekonomiye destek olmaya söz veriyorum." 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi