Habertürk TV’de konuşan Kalın, tahıl sevkiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Türkiye'nin Ukrayna'nın tahıl sevkiyatını yürüttüğü bir süreç olduğunu belirten Kalın, şunları söyledi; "Bir gemi Mariupol’den çıktı. Ukrayna’dan limanından çıktı. Şu anda yolda. Birkaç gün içinde Zonguldak’a ulaşması planlanıyor. Bizim askeri heyetimiz Moskova’daydı. O görüşmelerden bu sonuç çıktı. İki tarafın da mutabık kalması halinde İstanbul’da Türkiye-Ukrayna-Rusya-BM toplantısı yapacağız. O toplantıda bu sevkiyatın moderesi konuşulacak. Bir iş planı üzerinde çalışılıyor şu anda.

 

Kayıp mürettebatın ailelerinden 'ihmaller araştırılsın' çağrısı Kayıp mürettebatın ailelerinden 'ihmaller araştırılsın' çağrısı

O bölge savaş başlayınca Ukraynalılar tarafından mayınlandı, Odessa limanı. Haklı olarak Rusya işgal eder diye temizlemek istemiyorlar. Bunun yerine bir güvenli koridor, üç tane güvenli koridor önerdiler. Koordinatları belli, gemiler girip çıkabilir, tahıl sevkiyatını başlatabiliriz dediler. Şu anda Rusya ve Ukrayna tarafı ile müzakerelerimiz sürüyor. En kısa zamanda bu toplantıyı yapmak istiyoruz.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi