5 milyon dolar fidye ödendi, gemi ve mürettebat serbest bırakıldı 5 milyon dolar fidye ödendi, gemi ve mürettebat serbest bırakıldı

Yeni gemi Kaliforniya araştırma misyonlarına tahsis edilecek ve bilim adamlarının deniz balıkçılığının sağlığı, zararlı alg patlamaları, şiddetli El Niño fırtınaları, atmosferik nehirler, deniz seviyesinin yükselmesi gibi bir dizi çevresel endişeyi incelemesini ve izlemesini sağlayacak. okyanus asitlenmesi ve oksijen tükenme bölgeleri.Önerilen 125 metrelik geminin tasarımı, inşası ve devreye alınması üç yıl sürecek. Yaklaşık 40 yıldır faaliyette olan ve kullanım ömrünün sonuna gelmek üzere olan R/V Robert Gordon Sproul'un yerini alacak.

 

Bu yeni geminin hibrit hidrojen tasarımı yeni bir gelişmedir. Gemi, hidrojen yakıt hücrelerini geleneksel bir dizel-elektrik santrali ile entegre ederek sıfır emisyonlu operasyonları mümkün kılan bir hibrit tahrik sistemine sahip olacak. Tasarım, geminin görevlerinin yüzde 75'ini tamamen, yenilenebilir enerjiyle çalışan bir elektroliz tesisi tarafından sağlandığında karbon nötr olabilen hidrojen yakıtı kullanarak çalıştırabilecek şekilde ölçeklendirildi. Daha uzun görevler için dizel jeneratörler tarafından ekstra güç sağlanacaktır.Gemi için hidrojen yakıt hücresi tahrik teknolojisine ilişkin bir fizibilite çalışması, MARAD'ın finansmanıyla Sandia Ulusal Laboratuvarları, Glosten ve Scripps tarafından 2020'de tamamlandı. Lansmanında, türünün dünyada ilk açık deniz gemisi olması mümkündür.

 

Yardımcı direktör ve baş Bruce Appelgate, “Vizyonumuz, fosil yakıtlardan bağımsız olarak çalıştırılabilen ve dizel motorlu gemilerin yaydığı kirleticiler ve sera gazı emisyonları kriterlerinden arınmış, tavizsiz, tam yetenekli bir oşinografik araştırma gemisi inşa etmektir” dedi. Scripps Oşinografi'deki gemi operasyonları. "Bunu yaparken, hem bilim adamlarımıza hem de öğrencilerimize hizmet ederken, temiz, kirletici olmayan gemi güç sistemlerine dönüşümsel değişim için bir dünya lideri olmayı umuyoruz."Gemi, akustik Doppler akım profilleyiciler, deniz tabanı haritalama sistemleri, orta su balıkçılığı görüntüleme sistemleri, biyolojik ve jeolojik örnekleme sistemleri ve havadan drone operasyonları için destek ile donatılacak. 45 öğrenci ve öğretmene günübirlik geziler için yeterli alana sahip olacak.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi