Koç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yaptığı duyuruda, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesinin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini kaydetti.

 

KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “07.10.2021 ve 12.11.2021 tarihli özel durum açıklamalarımız ile, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanının özelleştirilmesi ihalesinde, bağlı ortaklığımız Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş. (Tek-Art) tarafından verilen teklifin en yüksek teklif olarak gerçekleştiği ve ihale kararının Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylandığı kamuya açıklanmıştır.

 

Bununla birlikte bahse konu ihalenin 19 Ocak 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edildiği 21 Ocak 2022 tarihinde Tek-Art'a tebliğ edilmiştir.”

TYBA, Bosphorus Boat Show’da panel düzenleyecek TYBA, Bosphorus Boat Show’da panel düzenleyecek

 

Büyütülmesi planlanıyordu

 

Türkiye’nin en büyük yat limanı olan Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı’nda denizin doldurularak büyütülmesi ve buralara otel inşa edilmesi planlanıyordu.

 

Bu kapsamda Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait limanının özelleştirilmesi ihalesi 27 Mart 2021’de yapılmıştı.

 

40 yıllık işletme hakkı süresini kapsayan ihaleye en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyon lira ile Koç Holding iştiraki TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ vermişti.

 

Rekabet Kurulu, 21 Ekim 2021'de Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın, özelleştirme kapsamında söz konusu şirketlerce devralınması işlemini onaylamıştı.

 

1987’den beri hizmet veren liman, 7 Mart 2011’de özelleştirme kapsam ve programına alınmıştı.

 

1291’i denizde ve 220’si karada olmak üzere toplamda 1511 yat bağlama kapasitesi ile Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, İstanbul’da bulunan toplam kapasitenin yüzde 23,8’ini, Türkiye’nin ise yüzde 6’sını temsil ediyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi