NYK'nın Shin-Nippon Kaiyosha Corporation tarafından işletilen römorkör, insanlı uzaktan kumandalı bir sistemle donatılmış olup, NYK ve onun grup şirketleri olan MTI Co. Ltd., Keihin Dock Co.Ltd ve Japan Marine Science Inc. tarafından test ediliyor.

 

12 kilometre manevra yaptı

 

Denemeler sırasında, römorkör yaklaşık 400 kilometre uzaklıkta olan Nishinomiya kentindeki bir operasyon merkezinden uzaktan çalıştırıldı. Römorkör, Tokyo Körfezi'nde, Honmoku açıklarında bir bölge ile Yokosuka limanı arasında yaklaşık 12 kilometre kadar manevra yaptı.

 

Uzak operasyon merkezindeki operatör, çevredeki koşulları tanımak için römorköre yerleştirilmiş sensörleri ve kameraları kullanarak, bir rota ve eylem planı (çarpışma önleme rota planı) oluşturdu. Operatör, planları, bunları onaylayacak olan römorkör kaptanı ile paylaştı. Uzaktan kontrol edilen römorkörde seyredilen koşullara bağlı olarak, seyir, onaylanmış güzergah ve eylem planına uygun olarak devam etti.

 

Gelecekte, NYK ve grup şirketleri, bu deneme sırasında ortaya çıkan gemi-kıyı iletişim sorunlarının üstesinden gelmek, sistemi daha da geliştirmek ve bu yıl içinde yerli kıyı gemilerini kullanarak uzaktan navigasyon testlerine başlamayı amaçlamaktadır. NYK, gelecekte büyük gemiler için teknoloji geliştirmek üzere partnerleri ile çalışmaya devam edeceğini söyledi.

 

Otonom  tekneler dikkat çekmeye devam ediyor

 

Filipinler-Çin gerginliği: "Gemiler derhal bölgeyi terk etsin" Filipinler-Çin gerginliği: "Gemiler derhal bölgeyi terk etsin"

Geliştiriciler yeni teknolojiler geliştirmeye devam ettikçe ve operatörler bunları Singapur, Norveç ve diğer yerler gibi otonom merkezlerinde teste tabi tuttukça, denizcilik dünyasında otonom  tekneler dikkat çekmeye devam ediyor.

 

Denemeler, Japon hükümetinin, Japonya Kara, Altyapı, Ulaşım ve Turizm Bakanlığının otonom gemilerin hayata geçirilmesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması da dahil olmak üzere, FY2018'den itibaren çevreyi iyileştirmek için teşvik ettiği Uzaktan Kumanda Seyir Deniz Deneme Projesi'nin bir parçasıdır.

 

Uzaktan kumanda seyri ile ilgili deneme projesine katılmak üzere seçilen şirketler arasında MTI Co. Ltd.; ClassNK (Nippon Kaiji Kyokai); National Institute of Maritime(Ulusal Denizcilik, Liman ve Havacılık Teknolojisi Enstitüsü), Port and Aviation Technology; Ikous Corporation; NYK; Keihin Dock Co. Ltd.; Mitsubishi Shipbuilding Co. Ltd.; IHI Power Systems Co. Ltd.; BEMAC Corporation; SKY Perfect JSAT Corporation; Tokyo Keiki Inc.; Nippon Telegraph and Telephone Corporation; NTT DoCoMo Inc., Japan Radio Co. Ltd.; Furuno Electric Co. Ltd.; and Japan Marine Science Inc. gibi isimler var. (denizhaber.com)

Editör: Haber Merkezi