Çinli gemi inşa tersanesi Yangzijiang Shipbuilding, ismi belirtilmeyen bir Japon armatör ile 10 adet 3.500 TEU konteyner gemisinin inşası için sözleşme imzaladı. Sözleşmelerin, 5 gemi için kesin ve diğer 5 gemi için opsiyonel olduğu belirtildi.

 

10 adet geminin de inşa edildiği takdirde sözleşmenin toplam değeri 396 milyon dolara ulaşacak. Firma gemileri Kasım 2022'den itibaren teslim edecek.

 

Son alınan bu siparişle, tersanenin toplam sipariş sayısı 34 gemiye, toplam sipariş tutarı ise 1.03 milyar dolara çıktı.

 

Yangzijiang Shipbuilding CEO'su Ren Letian, “Yılbaşından bugüne kadar olan 1 milyar doların üzerinde yeni sipariş kazandık. Bu rakam 2019 yılının üzerinde.

 

Bu, özellikle küresel yeni gemi inşa siparişlerinin durgun bir pazarda 2020'de yaklaşık yüzde 50 düştüğü düşünüldüğünde dikkate değer bir başarı oldu.

 

Müşterilerimizin bize olan güvenini takdir ediyoruz ve güvenlerinin gemilerimizin kalitesi ve Yangzijiang’ın güvenilirliği tarafından sağlam bir şekilde desteklendiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

7DENİZ 

Fidye karşılığı bırakılan gemi ve mürettebatı limana ulaştı Fidye karşılığı bırakılan gemi ve mürettebatı limana ulaştı

Editör: Haber Merkezi