Küresel iklim değişikliğine, sürdürülebilirliğin önemine ve iyi yaşam hakkına dikkat çekmek amacıyla denizlere yelken açan İzocam Yelken Takımı, ödülleri evine götürmeyi sürdürüyor. Başarılı takım, son olarak Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları’nın Halikarnas Kupası adıyla gerçekleşen Muğla etabında dereceye girerek ödül almaya hak kazandı. 25 Mayıs günü Marmaris’te başlayan ve 27 Mayıs günü zorlu rotanın tamamlanması ile Bodrum’da sona eren yarışlara Yusuf Erce Demirtaş'ın kaptanlığında Vamos adlı tekneyle katılan İzocam Yelken Takımı, yarışları IRC-1 sınıfında 3'üncü olarak tamamladı.

 

Halikarnas Kupası'nın kazananları 28 Mayıs Cumartesi günü Bodrum Kalesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende İzocam Yelken Takımı'nın kupa takdimi Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş tarafından gerçekleşti.

 

 

YARIŞLARA 14 ÜLKEDEN 40 TEKNE VE 400 SPORCU KATILDI

 

Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları Muğla etabı; Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla, İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği’nin iş birliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu 2022 Faaliyet Programı kapsamında İstanbul Açıkdeniz Yat Yarışları Kulübü tarafından ve DHL Express Türkiye ana sponsorluğunda düzenlendi. Marmaris’ten başlayıp Bodrum’da sona eren zorlu etabı tamamlayan 14 ülkeden 40 tekne 25 Mayıs günü Marmaris’ten denize açılmıştı. Yarışmaya Türkiye’nin yanı sıra İspanya, İsviçre, Hollanda, Portekiz, İtalya, Slovenya, Fransa, Almanya, Avusturya, Macaristan, Belarus, Litvanya ve İngiltere’den 400 sporcu katıldı.

 

Yarışları IRC-1 sınıfında 3'üncü olarak tamamlayan İzocam Yelken Takımı’nda profesyonel yarışçıların yanında Sailmaster ekibinden temel yelken eğitimi almış İzocam çalışanları da yer alıyor. Enerji tasarrufu, çevreye dost üretim, doğayla bütünleşen ürünler, sağlıklı bireyler yaklaşımıyla yalıtım sektörünün lideri olan İzocam, “Sürdürülebilir yarınların arkasında İzocam var” mottosuyla ‘iyi yaşam’a ve ‘sürdürülebilir yarınlar’a öncülük etme misyonuyla denizlere yelken açıyor.

 

Yunan bakandan 'kapıda vize' açıklaması: "Tüm yıl geçerli olacak" Yunan bakandan 'kapıda vize' açıklaması: "Tüm yıl geçerli olacak"

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi