İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Kenan Yalavaç başkanlığında gerçekleşti.

 

Toplantıda söz alan İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 'İzmir'i Turuncuya Boyuyoruz' etkinlikleri kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde İzmir Ticaret Borsası'nın takibinde düzenlenecek 8 Aralık'taki yürüyüşe davet etti.

 

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın kendilerine limanın geçmişi ve geleceği konusunda tüm paydaşların katılımıyla bir toplantı planlama görevi tebliğ ettiğini anlatan Öztürk, İzmir Limanı'nın devletin yönetimindeki son liman olduğunu belirterek "Limanımız bazı eleştirilere maruz kalıyor. Oysa bölgedeki en fazla rıhtım uzunluğuna sahip limandır. Yeni konteyner sahalarının yapılması gerekiyor. Bu yatırımlar Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamda kolay değildir. Bir yerden başlanacak. İzmir Limanı'nın avantajları ve dezavantajları vardır. Biz kullanıcılar olarak liman çalışmalarını destekliyoruz" dedi.

 

Güneş Aysun, uluslararası MYBA yönetim kuruluna seçildi Güneş Aysun, uluslararası MYBA yönetim kuruluna seçildi

 

İzmir’deki marina ile ilgili yaşanan sorunlara da değinen Öztürk, marinaların denizcilerin göz bebeği olduğunu söyleyerek yurt dışından gelen bir marinacının harcadığı paranın neredeyse kruvaziyer turizmden elde edilen miktarın 30 katı olduğuna dikkat çekti.

 

Marinacıların şehre önemli katkılar sağladığını ve İzmir'deki tek marina olan Levent Marina'nın işletmeciler tarafından boşaltıldığını açıklayan Öztürk, "Yeni bir ihale yapılacak. Bu konuda ümit ediyorum yeni işleticiler özellikle sadece profesyonel değil amatör denizciliğin de önünü açar. Çünkü Körfez’i daha fazla kullanmak istiyoruz. Bunun için Levent Marina gibi yerlerden denize rahatlıkla inilebiliyor. İzmir'de denize inebileceğiniz bir rampa sistemi yok. Levent Marina amacına uygun işletildiğinde İzmir'in bir değeridir" dedi.

 

7DENİZ  

Editör: Haber Merkezi