İTÜ DEFAMED İzmir Şubesi İTÜ Denizcilik Fakültesi-Yüksek Denizcilik Okulu'nun eski ve yeni mezunları 'Kış Buluşması'nda bir araya geldi. İTÜ DEFAMED (YDO) 28. Kış Buluşması 3 Kasım 2018 tarihinde İTÜ Denizcilik Fakültesi-Yüksek  Denizcilik Okulu Mezunları Derneği (İTÜ DEFAMED-YDO) İzmir Şubesi tarafından düzenlendi. Bu sene 28.’si yapılan buluşma Çeşme Ilıca  Hotel’de gerçekleşti. Günler önce aileleriyle birlikte Çeşme Ilıca Hotel’e gelerek otele giriş yapan tüm mezun, aile ve denizci dostları 3 Kasım Cumartesi ‘Hoşgeldiniz Kokteyli’nden sonra gala yemeğine katıldı. 

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği'nin 28. Kış Toplantısı 3 Kasım cumartesi akşamı gerçekleşti. Mezunlar ve ailelerinin katıldığı gecede “mezunlar hatıra ormanının” oluşturulması amacı ile protokoller oluşturularak Ege Orman Vakfı ile işbirliği çerçevesinde imzalar da atıldı.

 

Geceye yaklaşık 400 kişi katıldı

Organizasyonla ilgili düşüncelerini 7Deniz’e dile getiren DEFAMED İzmir Dernek Başkanı Ayça Çelebi ve Dernek 2. Başkanı Kapt. Ali Burçin Eke, “Bu güzel organizasyonlarda bizlerle birlikte olan mezunlarımız ve ailelerine çok teşekkür ederiz” dedi. Ali Burçin Eke, “Bu, 28 yıldır devam eden geleneksel bir etkinliktir. Beklediğimizden fazla bir katılım oldu. Yaklaşık 400 kişilik bir katılımlı bir geceydi. Geçen yıl 200 civarıydı katılım. Herkesin keyifli vakit geçirdiği bir organizasyona imza attık. İzmir’den ve İzmir dışından gelenler vardı. DEFAMED İzmir, DEFAMED’in yan kuruluşu olarak 1991'de doğmuştur. DEFAMED İzmir, daha çok İzmir ve çevresindekilerin buluşmak ve birlikte zaman geçirmek için kurdukları bir dernektir” dedi.

Gecede ilk önce İzmir Grubu -İzmir Devlet Konservatuarından bir grup, ardından Yeni Türkü  sahneye çıktı ve şarkılarıyla denizcileri mest etti. Yeni Türkü’den sonra  Ali Burçin Eke’nin öncülük ettiği ve Kapt. Ersan Ergül, Kapt. Erkan Önder, Kapt.Berk Serter'in de eşlik ettiği şahane Zeybek gösterisi geceye damga vurdu . Son olarak Albatros grubuyla gece son buldu.

Geceyi  400‘e yakın mezun, aileleri ve denizci dostları 28 kış buluşmasında bir araya gelme şansı buldular. Okuldaki öğrencilerden seçili bir grup da derneğin misafiri olarak kış toplantısına katıldı. Böylece mezun-öğrenci dayanışmasına katkıda bulunuldu.

Çeşme Bölgesi’nde İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sakız Ağacı Korusu için 4 Kasım Pazar günü 13.00’da mezunlar ve aileleriyle birlikte 100 adet Sakız ağacı fidanı dikimi gerçekleştirildi. Saat 15.00’te ise İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Vakfı’nın oluşturduğu Tahir Sarıoğlu Korusu için 500 Çam fidanı dikimini dileyen mezunlar ve aileleriyle Bornova bölgesinde birlikte gerçekleştirildi.

 

Sponsorlara ve eski başkanlara plaket takdim edildi

Gecede eski başkanlara teşekkürler plaketi verildi. Plaket alan isimler ise şöyle; Hakkı Toros 1970 MK,  Uğur Kasapoğlu 1960 GV, Hüseyin Ayça 1973 GV, Haluk Özerten 1982 Gv, Bülent Onural, Lokman Sonat GV 1974, Çağatay Durukan 1991 Gv, Enver Başevirgen GV 1993, Ersan Gürgün, Serkan Kahraman 1999 GV, Süleyman Erşenler 2002 GV,  Savaş Ercan.

Plaket verilen sponsorlar ise; Nemport - Kapt Hakan Turunç, Bulk Atlantic - Kapt Hasan Oktay, Neo Insurance Brokers - Kapt Murat Volkan,  Moda Shipping - Kapt Osman Yarkın, Çeliktrans Tersanesi – Müh. Volkan Ürün,  Uzmar Tersanesi - Kapt Kaan Altuğ, Sanmar Tersanesi - Mühendis Orhan Gürün,  Alpha Safety - Kapt Burak Taflı,  Pearl Naval Ship Management, Kapt. Gürhan Burak Alkoç,  Nippon Paint Marine, Kapt. Baybora Yıldırım,  Onursan Ship Safety - Müh Yılmaz Onur, Kuzey Marine Insurance Brokers - Eser Karahasanoğlu, Çapa Kahve Evi – Kapt. Barbaros Kızılözen, Ata Offshore Services - Kapt Ali Burçin Eke…

 

"Evyapport'taki kaza nedeniyle yeni rota arayışı kaçınılmaz" "Evyapport'taki kaza nedeniyle yeni rota arayışı kaçınılmaz"

 

Editör: Haber Merkezi