İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO 95) Gemi Makinleri İşletme Mühendisliği mezunu ve Yanmar motorlarının Türkiye ana distribütörü Sakura Marin'in Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Ay, mezuniyetinden 25 sene sonra okuluna eğitimlerde kullanılması amacıyla Yanmar marka dizel motor bağışı yaptı.

 

Eğitim amacıyla İTÜ Denizcilik Fakültesi'ne verilen Yanmar marka dizel motorun kurulumu ve çalıştırılmasının tamamlandığı açıklandı.

 

Uygulamalı eğitim'de kullanılacak!

 

Bağışlanan motor, Pandemi sonrasında  İTÜ Denizcilik Fakültesi 4.sınıf öğrencilerinin ''Dizel Motorları'' dersinde sökme ve takma uygulamalı eğitimleri için model olarak kullanılacak.

İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti

 

Statü Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Dandin; ''Sevgili Serkan Ay'ın okulumuza bağışı Yanmar M/E hayırlara vesile olsun. Kendisini tebrik ederim. Genç zabitlerin eğitimine bir nebze olsun katkı sağlanması için hayırlı olacağı kanaatindeyim.'' ifadelerini kullandı.

 

Kurulum ve çalıştırma törenine İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt ve Gemimo Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Yaşar Canca da katıldı.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi