Evyapport'tan limandaki vinçlerin devrildiği kazaya ilişkin açıklama Evyapport'tan limandaki vinçlerin devrildiği kazaya ilişkin açıklama

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Meslek komite toplantılarında, Organ üyelerinden gelen soruya istinaden; İskenderun Limak müdürü Gündüz Arısoy ziyaret edildi. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette, Hatay Ro Ro için iki belediye arasında İTSO’nun köprü görevi üstlenerek ve ekip kurularak bu sorunun çözüme kavuşturulabileceği ifade edildi.


İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ziyarette, yaptığı konuşmasında Hado seferleri ile ilgili olarak İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile görüşme sağladık. Seyfi Dingil limanın fiziki yapısını ve iskelenin kullanım sorunlarını anlattı. Burayı biz HADO’ya verirsek iskelenin yarsından fazlası kapanacak, halk orayı kullanmayacak şeklinde bilgiler aldık. Ardından Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş ile de konu ile ilgili görüşmelerimiz oldu. HBB Lütfü Savaş da deniz otobüsü için kira ödendiğini, bu paraların milletin cebinden çıktığını söyledi. Bizlerde İTSO bu konuda uzlaşma yoluna gidilmesi için girişimler başlattık” dedi.


Ziyarette İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın Limak bu yatırıma sıcak bakar mı? Şeklinde sorusuna ise Limak Müdürü Gündüz Arısoy şu cevabı verdi; izinlerinin olmadığını, Limanın diğer tarafı için olabileceğini ancak yatırım bedeli olacağını ifade etti.Haftaya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ziyaret edeceklerinin altını çizen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş ile görüşüp farklı bir projelerinin olup olmadığı sorulacak. Bu gün burada yapılan görüşmelerimizi de kendilerine sunacağız., Limak’ın o bölge ile ilgili uzun vadede kullanım planları olduğu için yatırım yapacağını, HBB’ne kısa vadede kullanım hakkı tanıyabileceğini anlatılacağız. İzin sürecinin uzun olacağı, belli şartların yerine gelmesi gerektiği, ayrıca rıhtım yapısının isteneceği anlatılacak. Rıhtım yapısının çok maliyetli olacağı, eğer rıhtım yapısı istenirse, Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanı başka bir yere rıhtım yapabilir mi? Balıkçı barınağı olabilir mi? Başkana sorulacak. Balıkçı barınağı içinde Liman Başkanlığından izin alınması gerektiğini de öğrendik. Bu konuları açıklığa kavuşturulması için İTSO olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
Limak Müdürü Gündüz Arısoy’un ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de yer aldı.

Editör: Haber Merkezi