İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul genelinde 50 iskelede tadilat, bakım ve onarım çalışması için ihale açıyor. İhale için hazırlanan dosyada yer alan bilgiler iskelelerin tehlike saçtığını gözler önüne serdi.

 

300 günde tamamlanacak

 

İBB Tesisler Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İstanbul’daki 50 iskelede yapılacak tadilat, bakım ve onarım için 26 Mart’ta ihale düzenleyecek. 156 iş kaleminden oluşan bakım işlerinin 300 günde tamamlanması planlanıyor. Çalışmalar kapsamında tüm iskelelerde tehlike taşıyan elektrik tesisatları ve bayrak direkleri yenilenecek.

 

 

İskeleler dökülüyor

 

İhale dosyalarında yer alan “Yapılacak İşler Listesi”nde sıralanan arızalar oldukça ilginç bir tabloyu da ortaya koyuyor. Buna göre İstanbul’daki iskeleler resmen dökülüyor.

 

Kolonlarda çatlama var

 

Beşiktaş Kadıköy İskelesi’nde gemi ile kara arasında açıklık bulunuyor ve yolcu girişindeki zemin taşı yerinden çıkmış durumda. Eski Kadıköy iskelesinde Beşiktaş salonunun kolonlarında çatlama var. Yeni Kadıköy iskelesinin tavanı birçok yerinden su akıtıyor.

 

Bostancı İskelesi’nde de salonun tavanı su akıtıyor ve oluklar kırık. Çengelköy İskelesi’nde yangın alarm sistemi devamlı alarm veriyor. Eminönü’ndeki Boğaz hattı iskelesinin yolcu çıkış kapısı iple tutturuluyor. Yangın tüplerinin kullanım süreci de dolmuş durumda.

 

 

Tehlike saçıyor

 

Çengelköy iskelesinde yangın alarm sistemi devamlı alarma veriyor. Eminönü’ndeki Boğaz hattı iskelesinin yolcu çıkış kapısı iple tutturuluyor, yangın tüplerinin kullanım süresi de dolmuş. Eminönü Haliç iskelesinde de yangın tüplerinin kullanım süresi geçmiş durumda ve korkuluklar kırık. Eminönü-Üsküdar iskelesinde de yangın alarmı sistemi arızalandı. Kanlıca iskelesinde yangın alarmı çalışmıyor ve yağışlı havalarda tavandan su geliyor. Kınalıada iskelesinde de yangın alarmı çalışmıyor.

 

7DENİZ

 

Evyapport'taki kazanın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor Evyapport'taki kazanın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

Editör: Haber Merkezi