Kaptan Levent Akson ve Burak Alkoç ortaklığında “İstanbul Gas Enerji ve Gemi İşletmeciliği A.Ş.” kuruldu.

Levent Akson yaptığı açıklamada, “Ülkemizin kaçınılmaz yatırımlarından olan FSRU, FPSO, LNG gemileri, sondaj gemileri, sismik araştırma gemileri ve bu sistemlere bağlı lojistik destek gemilerinin mutlak Türk zabitan ve mürettebat ile işletilmesi olacaktır” diyerek şirketin kuruluş amacını ifade ediyor.

Ortağıyla birlikte bu konularda gerekli bilgi ve mesleki donanıma sahip olduklarını belirten Akson, yurt dışında bu tür gemilerde görev yapan Türk zabitanı da kadrolarında değerlendirmiş durumda olduklarını belirtti.

 

BİZİM İÇİN MİLLİ BİR GÖREV OLACAKTIR”

 

Akson, “Ülkemiz yöneticilerinin 'Yerli ve Milli' çağrılarının, görev verildiğinde tarafımızca yerine getirilmesi , bizim için 'Milli' bir görev olacaktır. Kendimize ve birlikte çalışacağımız Türk Personel ‘e güvenimiz tamdır. Kabotaj Kanunu’muzun hoyratça delindiği, zamanın sonsuza kadar ayakları altında olacağını düşünen zihniyete de “Biz Türkler buradayız“ demek istiyoruz.Yolumuz uzun. Amacımız ülkemizde oil & gas konularındaki gemilerin işletmelerinin milli olması ve yabancı hegomanyasından kurtarmaktır” açıklamasına yer verdi.

Çanakkale Boğazı'nda karaya oturan tekne kurtarıldı Çanakkale Boğazı'nda karaya oturan tekne kurtarıldı



 

Editör: Haber Merkezi