Dünyanın en önde gelen medya kuruluşlarından BBC muhabiri Tim Whewell, İstanbul Boğazı'nın belgeselini çekmek için İstanbul'a geldi. 4 kişilik çekim ekibi ile birlikte Türkiye’ye gelen İngiliz muhabiri, İstanbul Boğazı Eski Başkılavuz Kaptanı Saim Oğuzülgen’in de tecrübelerinden faydalanarak bir röportaj gerçekleştirdi.

 

32 dilde yayın yapan İngiliz devleti destekli BBC (British Broadcasting Corporation), dünyanın en zor ve dar geçişiyle tanınan İstanbul Boğazı’yla ilgili bir belgesel çekmek için İstanbul’a geldi.

 

İngiltere’den gönderilen 4 kişilik ekip, İstanbul Boğazı Eski Başkılavuz Kaptanı Saim Oğuzülgen’in tecrübelerinden faydalandı. Deneyimli kaptan Oğuzülgen, Türk Boğazlar Sistemi’ni oluşturan Çanakkale Boğazı, Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı’nda çok önemli ve etkin görevler üstlenen kılavuz kaptanların sesi oldu.

 

Ereğli'de denizde bulunan cesedin kimliği belirlendi Ereğli'de denizde bulunan cesedin kimliği belirlendi

Gökhan Karakaş'ın haberine göre, tek iç denizimiz Marmara Denizi ile bereketli suların toplandığı Karadeniz arasında biyolojik bir kanal olan İstanbul Boğazı uluslararası basının her zaman ilgisini çekiyor. 29 kilometre uzunluğuyla dünya ekosisteminin önemli parçası olurken denizler arasında bağlantı noktası özelliğini koruyan İstanbul Boğazı’nda pek çok başarılı gemi geçişini sağlayan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden emekli kılavuz kaptan Saim Oğuzülgen ile konuşan BBC, dünya genelinde yayınlanacak bir belgesel hazırlıyor.

 

Asya ve Avrupa kıtalarını ayırırken coğrafi konumuyla dünya deniz ticaretinin de kilit noktası olan İstanbul Boğazı için İngiltere’den gelen BBC muhabiri Tim Whewell ve 4 kişilik çekim ekibi, Kanal İstanbul tartışmalarına da mercek altına aldı.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi