Marmara Denizi’ nde gemilere kullanım suyu tedarik etmek amacıyla 10 yıl önce kurulan İSSU, uzun yıllara dayalı denizcilik tecrübesiyle kendi alanının en köklü ve lider firması olarak yoluna devam ediyor. Dört firmanın temsilcilerinin bir araya gelerek ortak kurduğu İSSU, 9 filoluk gemisi ve 70 kişilik bir ekiple İzmit, Ambarlı, Kartal, Tuzla, Ahırkapı ve zaman zaman İstanbul Boğazında transit geçişlerde de ikmal yapıyor. Yalova Belediyesi iştirakı olan Yeşil Körfez Su Birliği’ nin suyunu alıp bir çok teste tabi tuttuktan sonra gemilere ikmal eden İSSU, her yerde en iyi hizmeti vermeyi hedefliyor.

 

2010’da kurulduktan bu yana gemilere en sağlıklı ve kaliteli su ikmali yapabilmek amacıyla durmadan çalıştıklarını belirten İSSU Genel Müdürü Murat Temel, her zaman rekabetçi bir piyasada olmayı tercih ettiklerini bunun İSSU’yu daha diri tuttuğunu dile getirdi.

 

Mart ayı ile birlikte dünya çapında etkili olan Covid-19 pandemisinden kısa bir süre önce piyasaya giren birkaç firmanın “7 ay boyunca insan kullanımına yasak olan kuyu suyunu insan sağlığını hiçe sayarak ve firmaları kandırarak sattıklarını” kaydeden Temel, “Test ettiğimizde bakteri çıktı. İnsanlar için zararlı ve yönetmeliğe göre de yasak. Ama bu su 7 ay poyunca pervasızca satıldı. Biz de buna istinaden İl Sağlık Müdürlüğü’ ne müracaatta bulunduk. Araştırma sonucu su kaynağı ile ilgili Su Temin İzin Belgesi ve gemiler için Nakil İzin Belgesi oluşması gerektiğini tespit ettiler. Böylece kuyu suyu satışına engel olup, firmaları maduriyetten kurtarmış olduk” dedi.

 

 

Haksız rekabet ettiler’

 

Ahırkapı bölgesinde geçtiğimiz aya kadar yasak olan kuyu suyunun satışının yapıldığını vurgulayan Temel, “Ahırkapı mevkiindeki suyu çok ucuza alarak yakıt harcamadan, hemen 500 metre mesafedeki gemilere ikmal yaparak, ‘Rekabet ediyoruz, Fiyatlarımız çok düşük’ dediler. Ancak bu haksız bir rekabet. Çünkü biz şebeke suyu veriyoruz. Bu suyuda 9 gemi 70 personel kullanarak Yalova’dan getiriyoruz. İçilebilecek kalitede su. Klorlanmış, arıtılmış normal evlerde akan su. Banyo yapılabilir, mutfaklarda kullanılabilir. İstemezlerse ekstradan damacana içme suyu almalarına gerek yok. Tadından dolayı belki tercih edebiliyorlar. Tertemiz. Onlar hem kuyu suyu alıyorlar. Hem de Ahırkapı’ da olduğu için hiç yakıt harcamadan çok ucuza aldıkları suyu sanki biz suyu fahiş fiyattan satıyormuşuz gibi lanse edip kendilerinin ucuza sattıklarını iddaa ederek bunu ön plana çıkarıp haksız rekabet ettiler. 7 ay boyunca pervasızca insan sağlığını hiçe sayarak satış yaptılar. Biz ticareti hep kurallarına göre yaptık. Önce sağlığı düşündük. Bunun için hiçbir fedakarlıktan da kaçmadık. Senede 365 gün çok uzak mesafeden şebeke suyunu alıp bakımlı gemilerimizle ikmallerini yaptık” dedi.

 

Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor

 

İşin aslını bilmeyen müşteriler tepki gösterdi’

 

Yalova Belediyesi ile birlikte Yeşil Körfez’e büyük bir yatırım yaptıklarına işaret eden Temel, müşterilerinin sağlığının her şeyden önce geldiğine dikkat çekti. Karşı karşıya kaldıkları fiyat indirimi neticesinde zaman zaman tepki ile karşılaştıklarını belirterek, “Müşterilerimiz işin aslını bilmiyorlardı. Kuyu suyunu çok ucuza ve hiç yakıt harcamadan onlara ulaştırdıklarını bilmiyorlardı. Gerçek maliyet bizimkiydi” diye konuştu.

 

 

Kalitemizin farkına varan geri dönüş yapıyor’

 

İSSU’YU 2010 yılında kurmuş olsalar da 40 yıl gibi bir süredir sektörde olduklarını ve 50 – 55 bin tonluk su satışının en az 40 bin tonunu sattıklarını ifade eden Temel, “Müşterilermizle güvene dayalı yakın ilişkilerimiz var. Bu nedenle ön plana çıkma ihtiyacı duymadık. Çünkü herkes bizi biliyor, güveniyor. Bizden ayrılan firmalar kalitemizin farkına vararak yeniden bize dönüş yaptılar, yapıyorlar” şeklinde konuştu.

 

Temel, “ Amacımız her zaman kaliteli ve dürüst bir hizmet vermek. Bundan asla ödün vermeyiz. İnsan sağlığını her zaman ön planda tutarak en iyi hizmeti en kısa sürede vermeye çalışırız. 7/24 ikmal operasyonumuz var. Süreklilik içinde en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Bu kaliteden de asla ödün vermecek ve sonuna kadar daha da güçlenerek ilerleyeceğiz.

 

 

İSSU’nun liderliğinde 30 yıllık mevzuat değişti’

 

İSSU Müdürü Ömer Akgün ise, sağlıklı su temini için İl Sağlık Müdürlüğü’ne yaptıkları başvuru sonucu 30 yıllık mevzuatı değiştirdiklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti. “Tankları Yeni Yönetmelik gereği daha hijyenik hale getirdik, personelle hijyen sertifikası aldık. Tankların hijyeni konusunda daha hassas hareket etmeye başladık. Tamamen sistemi değiştirdik. İSSU bu konuda liderlik yaptı. Eskimiş bir sistemi çok yeni güncel bir hale getirdi. Bununla da kalmadı. Müşterilerimiz kuyu suyu almasın diye fiyatta fedakarlık yaptık. İnsan sağlığını düşünerek bu konuda da mücadele ettik.

 

Çimen GÜMÜŞ

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi