İskenderun Gemi İşletmeciliği filosunu genişletmeye devam ediyor. Armatör İbrahim Mazman tarafından satın alınan M/V Deniz-M isimli gemi, Singapur'da bulunan Genco Shipping & Trading Limited firmasından teslim alınarak İskenderun Gemi İşletmeciliği filosuna dahil edildi.

 

İskenderun Denizcilik, bu yeni gemiyle birlikte, 4 adet 50-56 bin dwt Supramax, 6adet de 28-35 bin dwt Handysize olmak üzere 10 adet gemi ile toplamda yaklaşık 400 bin dwt yük taşıma kapasitesine ulaştı.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

 

İskenderun Gemi İşletmeciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şirketin daha da büyümek ve taşıma kapasitesini bu yıl içinde 500 bin dwtnun üzerine çıkartmak için gayretle çalışmaya devam ettikleri belirtildi.

 

Firma açıklamasında ayrıca, Türk Denizcilik sektörüne yaptığı hizmetlerle bilinen Armatör İbrahim Mazman'ın bu atılımlarından dolayı gururlu olduklarına dikkat çekti. 

 

2009 yılında Güney Kore'de inşa edilen 180 metre boyunda, 30 metre genişliğindeki M/V Deniz-M gemisi 34.408dwt yük taşıma kapasitesine sahip, dört kreynli Bulk Carrier tipi bir gemidir.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi