Denizcilik sektörünün önemli kuruluşlarından İskenderun Denizcilik ve Gemi İşletmeciliği, yeni bir gemi satın alarak filosunu genişletti. Armatör İbrahim Mazman tarafından satın alınan M/V Toros M isimli yeni gemi Hong Kong'da Navios Ship Management firmasından teslim alındı.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

 

İskenderun Gemi İşletmeciliği yeni satın aldığı bu gemiyle birlikte bünyesinde bulunan 4 adet 50-56 bin dwt Supramax, 5 adet de 28-33 bin dwt Handysize olmak üzere filosundaki gemi sayısını 9'a çıkarırken, yaklaşık 370 bin dwt yük taşıma kapasitesine ulaştı.

 

İskenderun Gemi İşletmeciliği tarafından yapılan açıklamada, daha da büyüyerek bu yıl içerisinde taşıma kapasitesini 500 bin dwt nun üzerine çıkartmak için çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

 

Açıklamada, “İskenderun Denizcilik olarak Türk Denizcilik Sektörüne yapmış olduğu büyük hizmetlerle tanınan armatörlerimizin bu kararlı atılımlarından ötürü gurur duyuyoruz” denildi.

 

Japon yapımı M/V Toros M, 50.296 dwt yük taşıma kapasitesine sahip, dört kreynli Bulk Carrier tipi bir gemidir.

 

M/V Toros M 189,8 metre boyunda, genişliği 32,26 metredir.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi