Karadan denize esen şiddetli rüzgarın da etkisiyle yangın kontrol altına alınamıyor. Türkiye’nin demir çelik üretim merkezi konumundaki İskenderun Organize Sanayi Bölgesi risk altında.

 

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerine de sıçradı. Yangına müdahale sürerken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangının takip ve koordinesi için Hatay'a gidiyor.

Yangın, ilçeye bağlı Denizciler Mahallesi Akarca mevkiinde çıktı. Yerleşim yerlerine yakın alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesine rağmen rüzgarın da etkisiyle hızla ilerledi. Yerleşim yerlerine sıçrayan yangına müdahale sürerken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangının takip ve koordinesi için Hatay'a gitmek için yola çıktı.

Diğer yandan, ilçeler arası yüksek gelirim bağlantı hatlarının da zarar gördüğü yangında Hatay'ın birçok ilçesine elektrik verilmediği öğrenildi.

Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı Türkiye'ye ait askeri gemi Mogadişu'ya ulaştı

Ekinci, Yazıcı, Sarıseki ve Assan Port limanlarındaki gemiler ayrılmaya başladı. Yanan bölgede yüksek gerilim elektrik hatları yandığı için limanlar bölgesinde ve İskenderun ve Hatay ( 100 km’lik alandan daha fazla) arasında öğle saatlerinden beri elektrik yok. Adana - İskenderun Otoyolu  da Erzin’den itibaren kapalı.

 

Editör: Haber Merkezi