İskenderun Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci toplantısında Ekmar Denizcilik ve Yazıcı Demir Çelik’e ait liman amaçlı deniz dolgusu projelerine ait plan revizyonunu içeren 2 gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Limanlarda elleçlenen yük ve konteyner miktarı arttı Limanlarda elleçlenen yük ve konteyner miktarı arttı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında 5 gündem maddesiyle toplanan Meclis’te 2 madde oy çokluğuyla, 1’i de oybirliğiyle kabul edilirken komisyon raporu yetişmeyen 2 gündem maddesi ise ileri bir tarihe ertelendi.

 

Buna göre, Sarıseki Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan yaklaşık 24,8 hektarlık alana yönelik Ekmar Denizcilik ve Gemi Acentalığı A.Ş. tarafından liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Sarıseki Mahallesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan yaklaşık 6,92 hektarlık alana yönelik Yazıcı Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. tarafından liman amaçlı kullanılmak üzere sunulan 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi