Ülkemizde sportif balıkçılığın en önemli organizasyonlarından MOST Bodrum (Akdeniz Açık Deniz Sportif Balık Avı Turnuvası), 1-3 Ekim 2021 tarihinde nefes kesen bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Yalıkavak Marina’da bu yıl beşincisi düzenlenen turnuvada iş dünyasının ünlü isimleri yarıştı.

 

Yalıkavak Marina’nın ana sponsorluğu ve BITCI.com’un organizasyon sponsorluğunda gerçekleşen MOST Bodrum Turnuvası, üç gün boyunca sportif ve amatör balıkçılık tutkunları Balık Avı yarışmasında iş dünyasının önde gelen isimlerinden; Adil Sani Konukoğlu, Can Dikmen, Sinan Kuran, Necmettin Yay, Bülent Delican, Can Özer, Gökhan Çarmıklı, Erkut Soyak, Sinan Kosif, Murat Eğriboz, Çağdaş Çağlar, Murat Gürsoy, Tufan Pehlivanlar, Suat Yiğit, Burak Ergiri, Zeki Akbal büyük balık rekoru için yarıştılar. 30 sportif balıkçı teknesiyle birlikte toplamda 200 kişinin yarıştığı ve sosyal medyadan geniş bir kitle tarafından canlı olarak da takip edilen turnuvanın ilk etabı tamamlandı.

 

 

IGFA’nın (International Game Fish Association) kuralları çerçevesinde ve Offshore Big Game (Açık Deniz büyük balık avı) kategorisinde düzenlenen yarışmada yarışma için uygun donanıma sahip tekneler, sportif balıkçılık ekipmanlarıyla yörede bulunan mavi kanat orkinos balığının yanı sıra bölgede bolca av veren diğer balık türlerini avlayarak yakaladıkları balıkların boyları ve ağırlığına göre puan aldılar. En yüksek puanları ise yakaladıkları balıkları sağlıklı bir şekilde suya geri bırakan yarışmacılar topladı.

 

 

Uluslararası Olta Balıkçılığı Derneği IGFA Türkiye temsilcisi Dr. Serdar GÜNSEREN katılımcıların macera, heyecan  gibi  tüm arzularını karşılayan, gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı medyada geniş yankı bulan  Sportif Balıkçılık yarışmaları organize ettiklerini, amaçlarının ise ülkemizde sportif balıkçılık aktiviteleri gerçekleştirerek önemli bir deniz  turizm çeşidi olmaya aday sportif balıkçılık  turizmini teşvik ederek turizm mevsimini uzatarak tüm yıla yaymak, doğa ve çevre bilinci yaratarak sürdürülebilir çevre ve balıkçılık ile  turizm endüstrisinin geleceğini korumak, toplumsal farkındalık yaratarak bireylerin  sadece kendi nesilleri için değil gelecek nesiller için de özenli olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

"Gemlik Körfezi büyük balıkçılara yasaklansın" talebi "Gemlik Körfezi büyük balıkçılara yasaklansın" talebi

 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi