İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, ABD'nin bölgedeki askeri üsleri için "Bu üsler dişimizin altındaki et misaliler, ABD hareket ederse vururuz" dedi.İran devlet televizyonunun 1. kanalında katıldığı programda konuşan Hacizade, ABD'nin Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve ayrıca Basra (Fars) Körfezi ile Umman Denizi'ndeki uçak gemilerinin İran füzelerinin menzilinde bulunduğunu söyledi.

 

"ABD hareket ederse vururuz"

BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti

İranlı General, "ABD'nin Katar ve BAE'deki El Udeid ve El-Zafra üsleri, bizden 300 kilometre ve Kandahar'daki üssü bizden 400 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bu üsler dişimizin altındaki et misaliler, ABD hareket ederse vururuz." dedi.Aynı şartların ABD'nin bölgedeki uçak gemileri için de bulunduğunu söyleyen Hacizade, "Menzili 700 kilometreye ulaşan deniz füzelerimiz var. Bölgedeki Amerikan gemileri bizim için bir nişangah demektir" uyarısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi