Moskova’da düzenlenen ‘Rusya Ulaştırma Haftası 2018’e katılan İran Ulaştırma ve Kentsel Gelişim Bakanı Muhammed Eslami, Rusya ile İran’ın Hazar'da turizmi geliştirmek amacıyla karşılıklı deniz seferlerine başlamayı planladıklarını söyledi.

Sputnik muhabirinin iki ülke arasındaki karşılıklı turist akışı ve bu yönde yapılan çalışmaların durumu hakkındaki sorularını yanıtlayan Eslami, "Eğer önceki yıllardan bu güne kadarki dönemleri karşılaştıracak olursak, İran ve Rusya arasında özellikle turizm akışında önemli bir artış olduğunu görürüz. Rusya Ulaştırma Bakanı Sayın Ditrih ile yaptığımız görüşmelerde, ortak deniz turizminin hizmete açılması projesini ele aldık. Bu proje kapsamında Rusya ile İran limanlarının potansiyelini kullanarak deniz yoluyla yolcu taşıyabileceğiz. Bunun için İran'da şimdilik iki limanı hazır hale getirdik, Rusya tarafı da bu adımımızı memnuniyetle karşıladı" dedi.

Hazar'daki deniz turizmini geliştirme planlarına dikkat çeken İran Ulaştırma ve Kentsel Gelişim Bakanı, "Hazar Denizi'nde yolcu gemileriyle karşılıklı seferlerin başlatılması bir çok yönden turizmin gelişmesine yardımcı olacağı gibi, ülkelerimiz arasındaki genel turist akışını da arttıracaktır" ifadelerini kullandı.

Danimarka deniz kirliliğini önlemek için scrubber tahliyesini yasakladı Danimarka deniz kirliliğini önlemek için scrubber tahliyesini yasakladı

Editör: Haber Merkezi