ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Umman Körfezi'nde iki ayrı petrol tankerinde yaşanan patlamalardan sorumlu tuttuğu İran, 'temelsiz' olduğunu söylediği iddiaları reddetti.

 

İran'ın Birleşmiş Milletler'deki (BM) misyonundan yapılan açıklamada "Bu temelsiz iddiaları kesin bir şekilde reddediyoruz" ifadelerine yer aldı.

 

ABD ve İngiltere'den İran'a "MSC Aries'i serbest bırakın" çağrısı ABD ve İngiltere'den İran'a "MSC Aries'i serbest bırakın" çağrısı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise, Twitter'da paylaştığı mesajında ABD'nin suçlamalarını ülkesine yönelik "sabotaj diplomasisi" ve "ekonomik terörü gizleme çabalarının" bir parçası olarak niteledi.

 

Pompeo, ABD'nin edindiği istihbarat sonucunda, kullanılan silahların cinsi ve gerçekleştirilen saldırıların gelişmişliği göz önüne alındığında bu saldırıların İran tarafından gerçekleştirildiği sonucuna ulaştıklarını belirtmişti. ABD Ordusu, geç saatlerde İran'ın Japonya'ya ait tankerin kenarındaki patlamayan bir mayını çıkarmaya çalışırken görüntülendiğini kaydettiği bir video da yayınladı.

 

ABD'li askeri yetkililer, videoda görüldüğü iddia edilen İran Devrim Muhafızları Güçleri'ne ait bir devriye botunun daha sonra hızla bölgeden uzaklaştığını öne sürdü.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi