GF, 2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı GF, 2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı

Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem OYAK ve Erdemir Limanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İrfan Erdem, “Odamızla alakalı iki konuda sizleri bilgilendirmek istiyorum. Ereğli’de 12 acentemiz var. Hepsi değerli arkadaşlar.  Ne yaptı OYAK, kısaca anlatıyorum. ‘Ben limanı özelleştiriyorum, taşerona veriyorum’ dedi. Bir firmaya verdi, limandan ekipmanlarını çekti. Ondan sonra dedi ki, senede bine yakın gemi geliyor. 10,5 milyon ton kapasiteyle çalışıyor Erdemir limanı. Gerçekte kapasitesi 20 milyon ton. Yüzde 50 ile çalışıyor. ‘Bütün acentelikleri ben yapacağım’… OYAK Denizcilik diye bir şirket kuruldu. Acentelerimizin işini elinden aldı. Acentelerimiz bugün oturuyorlar. Yanlarında 50-60 kişi çalışıyordu. Onları işten çıkarmak zorunda kaldılar. Acenteler gemilerden 100-200 dolar para kazanıyorlardı, OYAK gözünü ona dikti. Askerlerin şirketi olabilirsin, askeri kurumları da temsil edebilirsin ama bu sana insanların hakkını yeme hakkı vermez. Bir gün bu güç el değiştirir” şeklinde konuştu.

 

Ereğli’de Türkiye’de hiçbir ilçede ve birçok vilayette olmayan 4 denizcilik okulu olduğu söyleyen Erdem, “BEÜ Denizcilik Fakültesi, BEÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu, BEÜ Alaplı Gemi İnşa Yüksekokulu ve Hatice Erdem Denizcilik Meslek Teknik Lisesi var. Kanun gereği bu okullarda okuyan öğrenciler 2’inci ve 3’üncü sınıflarda mutlaka staj görmek zorundadırlar. OYAK Yönetimi limanını taşerona verdiği için son 3 senedir staj yapılamıyor. Öğrencileri Gemlik’e gönderiyoruz. Stajlarını yapmadan bu öğrenciler okulu bitirseler de mezun olamıyorlar. Bu sosyal barışı bozmak değil midir? Sayın başkanın liderliğinde bu toplantıları sık sık yapalım ve radikal kararlar alalım” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi