İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen körfez çalışmaları sırasında, 11 Kasım 1935 yılında Urla ile Kilizman arasında fırtınaya yakalanarak batan ve 19 kişinin yaşamını yitirdiği İnebolu gemisinin batığı bulundu.

 

Milliyet’te yer alan habere göre, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nden Prof. Dr. Muhammet Duman e ekibi, yüksek çözünürlüklü ve hassas sismik sistemler ile 42 metre derinlikte yatan İnebolu batığını görüntüledi.

 

84 yıl sonra bulundu

 

IMO'dan '2030 emisyon hedefi' açıklaması IMO'dan '2030 emisyon hedefi' açıklaması

103 yolcu ve 38 mürettebat ile birlikte Mersin-İzmir-İstanbul seferini yaptığı 11 Kasım 1935 gecesi Urla ile Kilizman arasında fırtınaya yakalanan gemi, su alarak batmıştı. Antalya Limanı’ndan kalktığından beri yaşadığı denge sorunu yüzünden batarak sulara gömülen gemiden 122 kişi kurtarılırken, 2’si mürettebat 19 kişi hayatını kaybetmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü yüzülebilir körfez çalışmaları sırasında denizin derinliklerinde araştırma yapan bilim insanları, 84 yıl sonra bu önemli tarihi gerçeği ortaya çıkaran bir keşfe imza attılar.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi