İMEAK DTO Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır Başkanlığı’nda dün gerçekleşti.Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır Başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyeleri büyük ilgi gösterdi. Salih Zeki Çakır, açılış konuşmasında: “Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı tedavisinin ardından evinde fizik tedavi gören Yılmaz Ulusoy’u kısa zaman içerisinde aramızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantının ilk gündem maddesinde 10. dönem toplantı zabıtları onaylandı.

Meclis toplantısının ikinci maddesinde Ticaret Bakanlığı Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne 2019 yılı için ve 2020 Ocak ayı sonuna kadar ek teminat mektubu verilmesi hakkında Yönetim Kurulu’nun aldığı karar oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının üçüncü gündem maddesi olan Ticaret Bakanlığı Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Genel Müdürlüğü’ne 2019 yılı için ve 2020 Ocak ayı sonuna kadar ek teminat mektubu verilmesi hakkında Yönetim Kurulu’nun verdiği karar da oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra Yönetim Kurulunun Ocak ayı faaliyetlerinin yer aldığı sunum meclis üyeleri ile paylaşıldı.

Sunumun ardından Şube Başkanları, Meslek Komite Başkanları ve Meclis Üyelerinin sektörel ve bölgesel görüş ile önerileri kısmına geçildi.

İlk olarak kürsüye 01 No’lu Balıkçılık Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Murat Kul çıktı. Kul, Moritanya’daki balıkçıların sorunlarına dikkat çekti. Murat Kul’un açıklamaları şöyle: “Rumeli Feneri Su Ürünleri Balıkçı Kooperatifi 1996 yılından itibaren kendileri burada işletmeci. Kiraları bitmiş. Milli Emlak ile ilgili bir problem var. Sayın Cengiz Kaptanoğlu bu konu ile ilgili çalışıyor. Yönetim Kurulu’nun desteği ile çözeceğimize inanıyorum. Moritanya’da 50’ye yakın balıkçı teknemiz var. Yıllık 50-60 Milyon Doları Türkiye’ye getiriyorlar. Ziraat Bankası’ndan çektiğimiz kredilerle ilgili sorunlar yaşıyoruz. Bu problemi çözmeliyiz. Yatırım yapıp o bölgelere gitmeliyiz. Ziraat Bankası ve Bakanlıklar ile görüşüp sorunu çözmemiz gerekiyor.”

 

“IBIA bu yıl içinde İstanbul’da toplanacak”

Murat Kul’un ardından kürsüye çıkan Mustafa Muhtaroğlu, IBIA’nın 2019 yılında İstanbul’da toplanacağını söylerek: “2020’de başlayan regülasyondan önce dünyadaki en önemli toplantıyı İstanbul’da yapacağız. İstanbul Bunker 2020 grubu kurduk. IBIA Derneği daha önce Kopenhag, Singapur, Hamburg gibi yerlerde yaptığı toplantıyı İstanbul’da yapacak. Şubat ayında verilecek yemekte İstanbul anons edilecek. Bu toplantılar için Hong Kong’a, Singapur’a gidecek. 2020’den önce toplantı İstanbul’da yapılacak. “ ifadelerini kullandı.

Muhtaroğlu konuşmasının devamında şöyle konuştu: “Çevre cezaları konusunda küçük bir sızıntı nedeniyle 2 Milyon 700 Bin TL ceza kesildi. Bu filo 8-10 mİlyon dolarlık yakıt alırdı. Artık almayacaklarını açıkladılar. Kanunun değişmesi lazım. Zor olduğunu biliyoruz ama anlatmalıyız. İstanbul’un yakıt merkezi olması lazım. Cezaların ardından durmayacaklardır. Bu durum bizi ciddi bir şekilde etkileyecektir. Ecrimisil konusuyla Başkan yakından ilgileniyor. Bu konuyu da çözmeliyiz.

31 No’lu Liman İçi ve Liman Dışı Hatlı Tarifeli Sefer Yapan Yolcu Gemisi Taşımacılığı Meslek Komitesi Başkanı Bilal Akbulut, ecrimisil konusunun çözülmesi gerektiğini ifade ederek: “Başkanımız Tamer Kıran’ın girişimiyle Milli Emlak Genel Müdürü ile görüştük. Sorunlarımızı anlattık. Çözüm için yardımcı olacaklarını söylediler. Tahakkuk edilen ecrimisiller ile ilgili işlem yapılmamasını istediler. Bu ecrimisil probleminin çözümü için bir başlangıç. Bu konuda gayretlerinden dolayı Tamer Kıran Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“KDV oranı düşürülmeli”

14 No’lu Her Nevi Yolcu Taşımacılığı ve Turistik Amaçlı Gemi Taşımacılığı Meslek Komitesi Yunus Can yaptığı konuşmada KDV oranının kara taşımacılığında olduğu gibi deniz taşımacılığında da düşmesi gerektiğini dile getirdi. Yunus Can’ın açıklamaları şöyle: “Yıllardan bu yana yapmış olduğumuz için niteliği toplu taşım olması nedeniyle toplu taşımlardan alınan KDV’nin belirli bir seviyeye indirilmesi için taleplerimiz olmuştu. Tüm bu taleplerimiz yapılmamış gibi kısa süre önce talebi yapan otobüslere KDV oranı 18’den 1,5’e indirildi. Bizden olağanüstü mükerrer ecrimisil taleplerinin yapıldığı ortamda aynı rakamlarda yolcu taşımacılığı yapmamıza rağmen karada taşınan araçlara 18’den 1,5’e indirilmesine duyarsız kalınmasını üzülerek seyrediyoruz. Yıllardan beri yaptığımız taleplerin gerçeğe dönmesi için odamızdan çalışma başlatılmasını talep ediyoruz.”

 

“Mesleğimiz yok olma tehlikesi ile karşı karşıya”

48 No’lu Su Üstü Aktiviteleri Meslek Komitesi Başkanı Arif Yılmaz, mesleklerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade ederek: “Turizmin gelişmesiyle beraber biz kendiliğimizden bir meslek icat ettik. Arkasından mevzuatı geldi. Odamızda önce başka meslek komitelerinin içindeydik sonrasında kendi komitemizi kurduk. Şimdi odamızda iki meslek komitemiz var. Deniz turizminde her yıl belge alan sadece biz kalmıştık. Şu anda Türkiye’de mevcut su sporcularının haricinde bir yerde ihale açılsa da bu mesleği yapayım diyen kimse yok. Bunlar çalışmasa tekneler bir işe yaramayacak. İhalede kriter olmalı. Sezon yaklaşıyor ama kriterler belli değil. Bakanlık bize sormalı. Türkiye’de bizim haricimizde su sporcuları ile ilgilenen kimse yok. Mesleğimiz yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Birçok haksızlıkla mücadele ettik. Turizm tanıtılırken paraşütlerle, sörflerle reklamlar yapılıyor. Ama mesleğimiz yok olma tehlikesinde….” diye konuştu.

 

“Destek mesajı bekledik”

38 No’lu Yat İşletmeciliği Komitesi Başkanı İsmet Kamil Kamiloğlu, Antalya’da yaşanan hortum felaketinin ardından Deniz Ticaret Odası Yönetimi’nden destek mesajı beklediklerini söyledi. Kamiloğlu’nun açıklamaları şöyle: “Akdeniz Bölgesinde meslektaşlarımızın üzüntüsü var. 24-25-26 Ocak’ta bölgemizde yaşanan hortumun vermiş olduğu hasarlar var. Nevruz Bayramından önce teknecilerimiz sıkıntıya girdi. Bizleri daha çok üzen bu fırtınadan sonra maalesef bölgelerdeki şube başkanlarımız ve merkezimizdeki yönetim Antalya’yı fırtınadan dolayı ne hatırladınız ne de geçmiş olsun dileklerini ilettiniz. Hepimiz denizden ekmek yiyoruz. En azından biz arkamızda durulmasını bekledik. Maalesef öksüz ve yetim kaldık. Neden bizim için geçmiş olsun denmedi. Ciddi sıkıntılarımız var. Sigorta şirketleri sıkıntı çıkartıyor. Eksperler yatçılık konusunda bilgiye sahip değiller. Sizin bu konuda basın açıklaması yapmanızı istiyoruz. 460 teknede hasar var. Bunların içinde balıkçı teknesi de var, motor yat da var, yat da var. Antalya’da yıllardır denizcilerin sesi çıkmıyor. Güzel bir mesaj bizi mutlu edecek. Kıyılarımızın ve koyların kesinlikle korunması lazım. Tekne demirleyecek, bağlayacak yer yok. Turizmde kaliteyi yakalamamız için 300-500-800 kapasiteden vazgeçmemiz lazım. Kapasiteyi minimuma indirip kaliteyi arttırmalıyız. Liman ihlalleri günlük turlardan kaldırılmalı. “

 

Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Kamil Kamiloğlu’nun açıklamalarına cevap verdi. Çetin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Kalkan ve Kaş’ta da fırtına olmuştu. Abartıldığı kadar rakamlar yoktu. Kundu bölgesinde 50-60 tane balıkçı teknesi birbirine girmişti. 460 rakamı doğru değil. En az zarar gören yine de denizciler oldu. Kundu bölgesinde tespit yapacak birim olmadığı için fotoğraflarla müracaat yaptık. Bu rakam 60. Antalya büyük bir afet geçirdi ancak en az zararı denizciler yaşadı.”

CMA CGM'den Suudi şirketle iş birliği CMA CGM'den Suudi şirketle iş birliği

Şube Başkanları ve Meslek Komite Başkanlarının konuşmalarının ardından Kaptan Semih Dinçel, Navlun Piyasaları Ocak-Şubat 2019 konulu bir sunum yaptı.

“Koster Yenileme Projesi’ndeki çalışmalarından ötürü Tamer Kıran’a teşekkür ederim”

Hüseyin Kocabaş: Koster Projesi’nin yenilenmesi projesi için Cumhurbaşkanımıza dilekte bulunan Sayın Tamer Kıran’a teşekkür ediyorum. 2014 yılında çalışmaya başladık. O dönemde Deniz Ticaret Odası’nın desteğini almadık desem yerinde olur. Şimdi görüyorum ki başlamış olduğumuz bu çalışma Deniz Ticaret Odası’nın çatısı altında çok güzel yerlere ulaşmış durumda. Bundan dolayı derneğim ve üyelerim adına teşekkür etmek istiyorum. (TURKDENİZ.COM)

Editör: Haber Merkezi