İMEAK DTO’nun programında konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, denizciliğin merkezi olan İstanbul’a vefa borcunu ödemek istediğini kaydederek, “İstanbul’a bir denizci başkan yakışır değil mi” diyerek destek istedi.

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası düzenlediği geceye, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve denizcilik sektöründen çok sayıda armatör katıldı.

 

‘Yolları böldük insanları birleştirdik’

 

Gecede söz alan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım, konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı. Kadınlara kota koymak yerine fırsat eşitliğinin sunulması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Kadınlar gelecekte çok daha etkin bir şekilde yer alacak" dedi. Türkiye’de 11 yıldan fazla ulaştırma bakanlığı yaptığına kaydederek, Ulaştırma Bakanlarının ortalama görev süresinin 8,5 ay olduğuna işaret etti. Yıldırım, “8,5 ayda bir bakan ne yapabilir? Gelir çalışanlardan brifing alır, işlerin, projelerin, sorunların ne olduğunu öğrenir, ondan sonra veda ziyaretlerine başlar. Hamdolsun bu süre içerisinde 22 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

 

Türkiye'den Gazze'ye yardım için yola çıkan 9. gemi El-Ariş Limanı'nda Türkiye'den Gazze'ye yardım için yola çıkan 9. gemi El-Ariş Limanı'nda

‘Bu şehre borcumu ödemek için huzurunuzdayım’

 

Uzun yıllar boyunca Ankara’da siyasette çeşitli görevler aldığına işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti: “11 yaşında bu şehre geldim. Ortaokulu, liseyi, üniversiteyi burada okudum. Meslek sahibi oldum. Aile kurdum, çocuk sahibi oldum, torun sahibi oldum. Bu şehir beni milletvekili yaptı, bakan yaptı, başbakan yaptı, meclis başkanı yaptı. Şimdi bu şehre ortasından deniz geçen, denizciliğin merkezi olan bu şehre borcumu ödemek için huzurlarınızdayım. İstanbul'a bir denizci başkan yakışır herhalde değil mi? Kadıköy'de de arkasında çok güzel bir kariyer olan Özgül kardeşimiz başkan adayı. İnşallah Özgül Hanım'la da Kadıköy'de değişimi bu kez başaracağımıza inanıyorum. Bütün denizci dostlarımızın desteğini talep ediyorum.”

 

 

‘10 yılda 30 sıra yükselmişiz’

 

Aktif siyasete 2002 yılından itibaren girdikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la beraber, onun riyasetinde Türkiye'de güzel işler yaptıklarını söyleyen Yıldırım, “Bunun sonuçlarını hep beraber görüyoruz. 2002'de Türkiye'nin altyapı gelişmişlik düzeyi sıralamasında dünyada 39. sıradaydı. 2017'ye geldiğimizde Türkiye dünyanın altyapısı en gelişmiş 9. ülkesi oldu. Amacımız da zaten 10 ülke arasına girmekti. Demek ki 15 yılda 30 sıra birden yükselmişiz” diye konuştu.

 

‘Bu badireden çıkacağız’

 

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntının ‘artık sır olmadığını’ belirten Yıldırım, “Türkiye bu ve buna benzer sıkıntıları daha önce de yaşadı ve her seferinde üstesinden gelmeyi başardı” dedi. Bu ekonomik sıkıntının da geçici bir durum olduğunun altını çizen Yıldırım, “Bu işi de yine AK Parti başaracak. Başka bir alternatif gözükmüyor. Onun için daha çok gayret edeceğiz, daha çok dayanışma içerisinde olacağız ve inşallah bu badireden de çıkacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yıldırım’a konuşmasının ardından İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ile Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır tarafından Denizcilik Üstün Hizmet Beratı verildi.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi