İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ev sahipliğinde 22-24 Ekim tarihlerinde Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek Uluslararası Bunkerciler Birliği (IBIA) yıllık toplantısının resepsiyonu düzenlendi. Çırağan Palace Kempinski Hotel’de verilen resepsiyona İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, BIMCO Başkanı Şadan Kaptanoğlu, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, IBIA Yönetim Kurulu Başkanı ile üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

 

 

Dünyanın en önemli ikmal noktalarından biri İstanbul

 

Resepsiyonda konuşan İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO olarak IBIA’nın toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Çanakkale ve İstanbul Boğazlarımızdan yılda toplam yaklaşık 85 bin gemi geçiyor.  Kongrenin İstanbul’da ve boğaz kıyısında yapılıyor olmasını da katılımcıların bu yoğun deniz taşımacılığını yakından görmeleri açısından eşsiz bir fırsat olacak” dedi. Kıran “Bu vesileyle tüm konuklarımız İstanbul’un ne kadar önemli bir ikmal istasyonu olduğunu bizzat yerinde görme fırsatını bulacaklar” diye konuştu.

 

"Karadeniz'de 3 lokasyonda arama yapılacak" "Karadeniz'de 3 lokasyonda arama yapılacak"

 

Toplantı bunker endüstrisi için önemli yenilikler getirecek  

 

IBIA 2019 yıllık toplantısının ayrıca 1 Ocak 2020’den itibaren yürürlüğe girecek IMO sülfür oxide emisyonlarının azaltılması ve 2020 regülasyonu öncesinde hazırlıkların gözden geçirilmesi açısından da çok önemli olduğunu dile getiren Kıran, şunları söyledi: “Üç gün sürecek toplantılar boyunca, global denizciliğin en önemli düzenlemelerine ilişkin hazırlıklar, yaşanabilecek güçlükler ve çözüm önerileri, doğu ile batının buluşma noktası İstanbul’da ele alınacak. Temiz bir dünya ve okyanus çevresi için 2020 IMO regülasyonları gemiler ve bunker endüstrisi için çok önemli yenilikler getirecek. Kongre, çalışmaları ve sonuçları ile şüphesiz global denizcilik sektörüne yeni ufuklar açacak. Bu önemli kongrenin İstanbul’da düzenlenmesine katkıda bulunan IBIA Yönetim Kuruluna ve Sekretaryasına, DTO çatısı altında bir araya gelen İstanbul Bunker 2020 grubuna ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

 

 

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi