IMO Genel Sekreteri: Denizcilere yönelik haksız muamele arttı IMO Genel Sekreteri: Denizcilere yönelik haksız muamele arttı

II. Türkiye Denizcilik Zirvesi’nin 2. gününde “Gemi İnsanı İstihdamı: MLC Sözleşmesinin Etkileri” başlıklı oturumda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın aynı zamanda bir işveren örgütü olduğunu söyledi. Tamer Kıran, “Oda’nın bu açıdan olaylara bakması gayet doğaldır. Bununla birlikte iş barışının daha iyi daha güvenli ve daha refah seviyelerde sağlanması konusunda görüşleri vardır. Yeri ve zamanı geldiğinde de fikirlerini beyan eder. İdari makamlara ve sektöre telkinlerde bulunur. Çalışma barışının olmadığı bir sektörde işlerin kaosa gideceğini herkes bilir” dedi.  

 

Denizcilik uluslararası bir sektör. Denizciliğin diğer tüm sektörlerden farkı belki bu kadar ona bağımlı kılan bu uluslararası olmasıdır. Bugün büyük bir fabrikanız vardır. İşe gidersiniz, akşam oradan çıkarsınız. Denizcilik öyle değil. Her gün farklı bir ülkeyle, farklı insanlarla uğraşılan iş koludur. Bu hem bu işi keyifli kılar hem de zor kılar. Denizciliği hem sektör olarak hem de kamu olarak bu mantıkla düşünmemiz gerekir. Uluslararası yapısından dolayı denizciliğin kolay hareket edebileceği birçok nokta vardır. Denizcilikte çatı örgütümüz IMO var. Avrupa Birliği var. Kuralları bunlar koyarlar. Buna uyan ülkeler kendi ülkelerinde bu kuralları uygularlar” şeklinde konuştu.

KONUŞMANIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN VİDEOYA TIKLAYINIZ

7DENİZ / ÖZEL

Editör: Haber Merkezi