İMEAK Deniz Ticaret Odası, Türk Armatörleri Birliği ve S.S. Gemi Armatörleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ev sahipliğinde geleneksel iftar programı, dün akşam Büyük Kulüp’te, denizcilik camiasının yoğun katılımıyla gerçekleşti. İftar davetine, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Türk Armatörler Birliği ve S.S Gemi Armatörleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

“Sektörümüzü her geçen gün daha da güçlendireceğimizi umut ediyorum”

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

Oruçlar açıldıktan sonra konuşma yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, “Geleneksel hale gelen iftar yemeğimizde Türk denizciliğinin güzide paydaşları ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının huzuruyla dolu bir iftar saatine daha varmış olmanın güzelliği ile oruçlarınızın kabul olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Geçen yıllar ile birlikte artık geleneksel hale gelmiş olan iftar yemeği organizasyonumuzu gelecek yıllarda da aynı şekilde devam ettireceğimizi umut ediyoruz. Bu birlik ve beraberlik içinde nice başarılı işlere imza atacağımızı ve sektörümüzü her geçen gün daha da güçlendireceğimizi umut ediyorum. Son dönemlerde özellikle bu şekilde yapılan iftar davetlerinin uygun düşüp düşmediği konusunda çeşitli tartışmalar yapılıyor. Herkesin kendine göre düşüncesi var, hepsine saygı duyuyoruz. Biz de bu konuyu çok tartıştık, üzerine çok düşündük. Buradaki kalabalığı, sohbeti görünce anlıyorum ki insanlar zaman zaman da olsa bu şekilde bir araya gelme ihtiyacı duyuyorlar. Buna vesile olduğumuz için bu işi doğru yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah gelecek yıllarda da iftar davetlerine devam etmeyi arzu ediyorum. Yoksa sosyal sorumluluk açısından tabii ki bizler de aynı konularda hassasız ama bu şekilde de böyle bir kalabalığı bir araya getirdiğiniz zaman böyle güzel bir ortamı yaratmanın verdiği keyif, mutluluk bir başka… Göreve başladığımız günden bu yana ‘denizci millet, denizci ülke’ vizyonumuzla Türk denizcilik sektörünün serbest ve iyi rekabet ortamında gelişmesi, uluslararası rekabet gücünün artması ve ülke kalkınmasına katkıda bulunması için var gücümüzle çalışıyoruz. Toplumun bütünü deniz ve denizcilikle ilgili bir sorunla karşılaştığında bir istek veya şikayetleri olduğunda Deniz Ticaret Odasına başvuracakları bir sistem oluşturmak için kurum ve kuruluşlarla iş birliğimizi devam ettiriyoruz. Sektörümüzde yaşanan sorunların çözüme kavuşabilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi