7Deniz Dergisi'nin Aralık sayısında çıkan “Felaketlerle Dolu 2020’de Sektör Gündeminde Neler Oldu?” başlıklı İbrahim Kocamış imzalı yazıya ilişkin İlker Meşe ve Feramuz Aşkın'dan açıklama geldi. 

 

Açıklamayı olduğu gibi aşağıda yayınlıyoruz;

 

"Öncelikle belirtmek gerekir ki, doğru habercilik açısından, haber yapılacak bir konuda haberin konusu, olaylar ve ilgili kişiler üzerinden gerekli araştırmaları yapmak,  gerçeği tespit etmek ve bunu okuyucuya iletmek gerekir.

 

Yasal sorumlulukların ötesinde, bu bir etik kuralı olup ve titiz gazeteciliğin gereğidir.

 

Gerçeğe aykırı olarak servis edilen haberin aslı şudur; 2015 yılında, o günkü gelişmeler ışığında yukarıda belirtilen haberde adı geçen armatör firma bünyesinde çalışan yönetici kadrosundaki şahıslar, söz konusu armatör şirketten ayrılma ihtimalleri olduğundan, ileriye dönük mesleki faaliyetlerini icra edebilmek maksadıyla bir karar almışlar ve Malta’da yasal bir şirket kurarak gemi işletmeciliği konusunda bir başlangıç yapmak istemişlerdir.

 

Ne var ki, habere konu Armatör şirket bünyesindeki şartlar daha sonra değişmiş ve ayrılmak durumunda olan yöneticiler, görevlerinde kalarak armatör firmada çalışmaya devam etmişlerdir.

 

Bu noktada, dikkat edilmesi gereken esas husus; İFETA şirketi kurulduğundan bugüne kadar hiçbir ticari faaliyette bulunmadığı gibi, haberde adı geçen armatör firma dâhil, herhangi bir 3. Kişiyle herhangi bir ticari ilişkiye girmemiş ve de ticari işlem yapmamıştır.

 

Hatta şirketin varlığı şirket ortaklarınca unutulmuş ancak bu asılsız haberin yapılmasından sonra tekrar hatırlanmıştır!

 

Maksatlı, çok ciddi bir art niyetle ve hatta iftira boyutuna gelecek şekilde hazırlandığını düşündüğümüz bu haberin yayımlanması; ticari itibarımızı, camiadaki saygınlığımızı ve STK görevlerimizi etkileyecek noktaya gelmiştir.

ONE ilk AB karbon tahsisatı işlemini tamamladı ONE ilk AB karbon tahsisatı işlemini tamamladı

 

Şerefimizi, haysiyetimizi zedeleyici ve kişilik haklarımıza saldırı niteliğini taşıyan bu haber gerçek dışıdır. Bu nedenle bundan sonra bu tür maksatlı ve art niyetli hazırlanmış haberlere karşı yapacaklarımız ve atacağımız adımlar, artık ticari itibarımızın ve saygınlığımızın daha fazla zarara uğratılmasını engellemek yönünde olacaktır."

 

Kamuoyuna ve denizcilik camiasına saygı ile duyurulur.

Sağlıklı günler dileriz.

Saygılarımızla,

İlker MEŞE

Feramuz AŞKIN

Editör: Haber Merkezi