İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıcında inşa edilen bir Thornycroft 55 metrelik hızlı fırlatma olan Coastal Motor Boat CMB331, Motor Torpedo Boat MTB71'e yeni evlerine yavaş bir yolculukta katıldı. İki tekne, Fleet Air Arm Müzesi'ndeki depolama alanlarından özel bir sergi için sergilenecekleri Gosport'a 100 millik bir treyler yolculuğu yaptı. “Denizlerin Ateşleri” olarak ölümsüzleştirilen tekneler, Kıyı Motorlu Tekne CMB331 ve Motorlu Torpido Teknesi MTB71, genellikle karanlıkta, torpido taşıyan küçük ama hızlı saldırı motorlu tekneler gibi inanılmaz yüksek hızlarda konuşlandırıldı. Kraliyet Donanmasının, düşman deniz kuvvetleriyle yakın mesafeden çarpışmak için tasarlanmış, ağır silahlı küçük gemilerde, genellikle yedek gönüllülerden oluşan çok genç erkekler tarafından yönetilen bir koluydu.

 

CMB331, Birinci Dünya Savaşı sırasında ünlü tekne yapımcısı John Thornycroft tarafından tasarlanan sınıfın sonuncusudur. 55 fitlik versiyon, 40 deniz milinin üzerinde seyahat ederken iki torpido ve tam bir diğer kol çeşitlerini taşıyabilir. CMB331 Kasım 1941'de hizmete girdi ve 1945'e kadar hizmete girdi. 2017 yılında, teknenin Oxfordshire'daki özel sahibi tekneyi satmaya karar verdi. Sıkı bir zaman çizelgesinde sadece birkaç gün ayırmakla, Kraliyet Donanması Ulusal Müzesi, İkinci Dünya Savaşı tarihinin bu nadir parçasını satın almak ve güvenli bir yere taşımak için halktan 8.000 dolardan fazla para topladı. Savunma yüklenicisi BAE Systems, projeye önemli katkı sağladı. Müze nezaretinde restore edilen ve koruma amaçlı güvenli bir depoya alınan gemi, MTB71 ile birlikte sergilenecek.

Husiler: "Hint Okyanusu'nda operasyon yürütüyoruz" Husiler: "Hint Okyanusu'nda operasyon yürütüyoruz"

 

"Bu tekneleri ve onları sergimizin tam merkezine koyarak onları yöneten mürettebatı takdir etmek için inanılmaz bir fırsat. Ziyaretçilerimiz onları yakından görebilir ve yüksek hızda gizlice seyahat ederek taktiklerinin ne kadar tehlikeli olduğuna hayret edebilirler. , genellikle karanlıkta ve bu genç adamların aldığı gerçek riskleri anlayın," diyor müzenin koleksiyon ve araştırma başkanı Nick Hewitt. 

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi