Dünyanın en büyük gemi üreticileriden Güney Kore merkezli Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI), dünyanın ilk LNG yakıtlı dev dökme yük gemilerinden ikisinin yapımını tamamladı.

 

HSHI, 11 Aralık Cuma günü LNG'de faaliyet gösteren 180.000 tonluk iki dökme yük gemisi için bir isimlendirme töreni düzenledi. İnşa edilen çevre dostu gemilere HL Eco ve HL Green isimleri verildi. Aynı tasarıma sahip 4 gemiden ikisi olan ve 292 metre uzunluk ile 45 metre genişliğe sahip gemiler aynı zamanda Güney Kore'yi de kapsayan uluslararası bir rotada seyahat eden ilk büyük LNG yakıtlı gemiler olacak.

 

Türk tersaneler römorkör üretiminde liderliği Çin'den aldı Türk tersaneler römorkör üretiminde liderliği Çin'den aldı

Gemilerin, kükürt oksit ve partikül madde emisyonlarında yüzde 99, nitrojen oksitlerde yüzde 85 ve sera gazında yüzde 30 azalma sağlayacak şekilde tasarlandığı belirtildi. Gemilerin ayrıca yakıt tankları ile gövdelerinin tamamen yerli üretim çekilten inşa edildiği ve LNG yakıt tanklarının dünyanın en büyük kapasitesine sahip C tipi tank olduğu ifade edildi.

 

HL Eco ve HL Green isimli gemilerin Aralık ayı sonunda teslim edilmesi planlanırken, serinin diğer iki gemisinin ise Mart 2022'de teslim edileceği kaydediliyor. Dört geminin her biri Kore ile Avustralya arasında yılda yaklaşık 10 gidiş-dönüş sefer yapacak. HSHI CEO'su Kim Hyung Kwan, yaptığı açıklamada, "Kore tersaneleri arasında LNG ile çalışan çok sayıda ve çeşitte gemi inşa ettik. Bu başarılara dayanarak daha fazla gemi sahibinin IMO 2020 düzenleme gerekliliklerini karşılayacak bir önlem olarak LNG yakıtlı gemileri tercih etmeleri için bir neden sunmaya çalışacağız" dedi. 

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi