Ankara, yine önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı. Avrasya Zirvesi, Alba Hotel toplantı salonlarında gerçekleşti. Aynı zirve içinde 5 ayrı kongrenin gerçekleşmesi zirveye ayrı bir önem katarken zirveye uluslararası düzeyde onlarca bilim insanı ve akademisyende katılarak konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Zirve kapsamında düzenlenen 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine katılan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, kongrenin ikinci gününde bir oturumda 2 bildiri sundu.

Oturum Başkanlığını Dr. Meltem Keskin Köylü’nün yaptığı kongrede Özer’in sunduğu ilk bildiride “Deniz Taşımacılığı sektörü ve Konteyner taşımacılığında Türkiye’nin durumu” oldu.

Özer, ikinci sunumunda da “Kruvaziyer Turizminde Türkiye’nin konumu” konularından oluştu.

Oturum sonunda Özer, sunumları ile ilgili olarak kendisine sorulan sorulara da cevaplar verdi ve bildiri sunan akademisyenlere Teşekkür Belgesi verdi.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, 2. salonda düzenlenen oturumda oturum başkanlığı yaptı.

Oturumda “Sera gazı emisyonlarının İklim değişikliğine etkisi ve Türkiye iklim değişikliği analizi, ulaştırma modları ve Türkiye kombine taşımacılık stratejisi, endüstri 4,0 kapsamında karşılaştırmalı bir analiz-Türkiye örneği, eğitim, beşeri sermaye ve ekonomik büyüme ilişkisi orta gelirli ülkeler üzerine bir araştırma ve doğru meslek tercihinde duygusal zekânın ve mesleki becerilerin etkisinin belirlenmesi için model geliştirilmesi Sakarya Erenler İlçesi örneği” konuları oturuma katılan akademisyenler tarafından sunuldu.

Oturum sonunda oturum başkanlığı yapan Meriç Burçin Özer, bildiri sunan Akademisyenlere Teşekkür Belgesi verdi.

Kongre Başkanlığı’nı Mustafa Latif Emek’in yaptığı kongre sonunda İKSAD Bilim Kurulu üyelerinin tüm metinleri titizlikle inceleyerek değerlendirmeleri neticesinde puanlama sistemi ile Bilim Ödülleri verilecek. Genç Araştırmacılar Ödülü, Profesyonel Öğretici Ödülü ve Bilim Onur Ödülü yapılan incelemeler sonunda verileceği açıklandı.

Evyapport'tan limandaki vinçlerin devrildiği kazaya ilişkin açıklama Evyapport'tan limandaki vinçlerin devrildiği kazaya ilişkin açıklama

Kongreye HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve HOPAPORT Lojistik Müdürü Hakan Pak’ta katılırken Genel Müdür Özer yaptığı değerlendirme de kongre hakkında şu bilgileri verdi:

“Kongre düzenleyicisi İKSAD tarafında kongreye davet edildik. Bu bizim kongreye 3’üncü katılımımız oldu.  Avrasya Zirvesi kapsamında düzenlenen 2 Sosyal Bilimler kongresine katılımda beklentinin üzerinde oldu. Biz Lojistik Müdürümüzle kongre süresince HOPA ve HOPAPORT’UN tanıtımı ile ilgili ikili görüşmelerde bulunduk. Bizim açımızdan kongre amacına ulaşmıştır. Farklı ülkelerden çok sayıda bilim insanı ve Akademisyenin katılımı ile gerçekleşen oturumlarda da çeşitli konularda Global boyutta yeni düşünceler gündeme damgasını vurmuştur.”

Biz HOPAPORT olarak her fırsatta limanımızın stratejik konumu, özellikleri, yapılan operasyonları anlattık. Bugün gördük ki önceki kongrelerde HOPAPORT ile ilgili anlattıklarımız katılımcılar tarafından kendi ülkelerinde de ciddi anlamda konuşulmuş ve gözler limanımız üzerine çevrilmiştir.

Biz tekrar kongre düzenleyicilerine teşekkür ederek, bundan sonraki organizyon çalışmalarında kendilerine başarılar dileriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi