Denizci sosyal yardım kuruluşları ve denizcilik sektörü oyuncuları, Hindistan ve diğer ülkelerdeki yaygın Covid-19 salgını nedeniyle harap olan denizcileri ve ailelerini desteklemek için bir acil yardım fonu başlattı.

 

Covid-19'un görünmez kurbanları olan yüz binlerce denizci aylar boyunca gemilerde mahsur kaldılar.

 

Mürettebat değişikliği krizinin sona yaklaşılmış olsa da Hindistan'daki Covid-19 vakalarının günde 400.000'in üzerine çıkması, mürettebat değişikliklerinin yeniden yasaklanmasına neden oldu. 

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

 

Bu nedenle Hindistan'daki denizciler ve ailelerine acil destek sağlamak üzerine bir araya gelen uluslararası denizci sosyal yardım kuruluşları, Uluslararası Denizciler Yardım Fonu'nu oluşturarak 1 milyon dolarlık bir hedef belirledi.

 

Uluslararası DTO Başkanı Poulsson'dan destek çağrısı  

 

Hindistan'dan gelen görüntüler ve hikayelerin şok edici olduğunu belirten Uluslararası Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Esben Poulsson, "İnsanları bir araya getirmek çoğu zaman bir kriz gerektirir ve bu da farklı birşey değil. Denizci hayır kurumlarının bir araya gelmesi, kısa vadede önümüze çıkan zorluğun ve ileriye bakmanın büyüklüğünü gösteriyor. Gemi sahiplerini ve denizcilik sektöründe çalışan herkesi bu girişimi desteklemeye ve katkıyı arttırmayı düşünmeye çağırıyorum" dedi.

 

Yardım fark yaratabilir  

 

The Seafarers 'Charity'nin İcra Kurulu Başkanı Catherine Spencer ise, Hindistan'ın salgınla mücadelede çok büyük bir kriz ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bu kriz 15 aydır çok büyük zarar görmüş denizcileri ve ailelerini doğrudan etkiliyor. Toplu yardımlarımız fark yaratabilir. Amacımız, Uluslararası Denizciler Yardım Fonu'nu oluşturarak denizcilerin küresel olarak karşı karşıya kaldıkları krizin aciliyeti hakkında net bir mesaj göndermektir; Desteğin olabildiğince hızlı bir şekilde sunulmasını sağlamak için kaynaklarımızı bir araya getiriyoruz" diye konuştu.

 

Maersk, Anglo-Eastern, Ardmore Shipping, Cargill, Hafnia, Marshall Islands Flag (IRI), Mediterranean Shipping Company (MSC), Pacific Basin ve V.Group dahil olmak üzere birçok denizcilik kuruluşu fona destek sözü verdi.

 

Hintli denizcilerin yardıma ihtiyacı var 

 

Hindistan'daki durumun son birkaç gün içinde hızla kötüleştiğini belirten Ardmore Shipping'in COO'su Mark Cameron, "Denizcilik küresel bir aile ve şu anda Hintli denizcilerimizin yardımımıza ihtiyacı var ”dedi. Cameron, şunları ekledi; "Hindistan'daki durum kötüye gitmeye devam ederken, denizde yaşayanların çoğu aileleri için çaresizce endişeleniyor. Evleriyle sınırlı temasla, devam eden seyahat kısıtlamaları ile mürettebat değişikliği krizi ve ailelerini desteklemek için çalışmaya devam etme konusundaki anlaşılır istek arasında sıkışıp kalıyorlar."

 

AP Møller - Mærsk Başkan Yardımcısı Henriette Hallberg Thygesen ise Maersk'in Denizciler Uluslararası Yardım Fonu'nun oluşturulmasını desteklediğini ve bu zor zamanda Hintli denizcileri ve ailelerini desteklemek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını dile getirdi. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi