Bangladeş bandıralı MEGHNA LIBERTY isimli gemide aşçı olarak görev yapan kişinin Hint Okyanusu’nda seyrederken gemi kaptanını defalarca bıçaklayarak öldürdüğü öğrenildi.

 

33 yaşındaki Filipinli aşçı Calopez Alfred Kenneth Bonghanoy, 44 yaşındaki Kaptan Rolly Baquillos Solante'yi kamarasında öldürdükten sonra suçunu itiraf ederek mürettebata teslim oldu. Gemideki diğer mürettebatların verdiği bilgiye göre, geminin kaptanının aşçı ile süregelen bir tartışma içerisinde olduğu bildirildi.

 

Gemide görev yapan zabitlerin aşçıyı bir koridorda buldukları ve şoka girmiş bir şekilde kaptanı öldürdüğü ifadesini tekrarladığına şahit oldukları belirtildi.

 

Zabitler, kaptanın kamarasına girdiğinde 44 yaşındaki denizciyi kanlar içinde yatar vaziyette buldu. İlk müdahale için harekete geçen zabitler, kaptanın kan kaybından ölmüş olduğu belirledi. Sorgulama sırasında aşçının kaptanı defalarca bıçakladığını itiraf ettiği belirtilirken aşçı polise, kaptanın diğer mürettebat üyelerinin önünde sık sık kendisine hakaret ettiğini söylediği öğrenildi.

Husiler gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor Husiler gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor

 

Aşçı Bonghanoy, hakaretlere daha fazla dayanamadığını ve bir tartışmanın kaptanı bıçaklamasına yol açtığını iddia etti. Doğu Afrika ülkesi Mauritius yetkililerinin tüm mürettebatın pasaportlarına geçici olarak el koyduğu ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

 

Öte yandan cinayet silahının bulanamadığı, aşçının cinayet silahını denize atmış olabileceği kaydedildi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi