Munmu Büyük COVID salgın tespit edildiğinde Afrika Boynuzu altı aylık korsanlıkla mücadele misyonunun sona yaklaşıyordu. Geçen hafta gemi, bir memurun COVID semptomları için tedavi görmek üzere tahliye edildiğini ve kurbanla yakın temasta bulunan beş kişinin daha testlerinin pozitif çıktığını bildirdi. Bu, tüm mürettebat üyeleri için test yapılmasına neden oldu ve hafta sonu 62 kişinin daha pozitif olduğu doğrulandı.Pazar günü ek 179 test pozitif çıktı. ROK Genelkurmay Başkanlığı, 50 test negatif ve dört sonucun yetersiz olduğunu söyledi. Biri yoğun bakımda olmak üzere 16 mürettebat hastaneye kaldırıldı ve geri kalanı gemide izole edildi.

 

Perşembe günü, Güney Koreli savunma yetkilileri, gemiye bir tıbbi ekip ve malzeme gönderildiğini söyledi. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ayrıca, hastaneye kaldırılan kişiler de dahil olmak üzere tüm mürettebatı tahliye etmek ve bakım için eve getirmek için iki hava tankerinin seferber edilmesini emretti. Operasyon Salı günü tamamlanacak.Bir yardım ekibi hava ikmaliyle birlikte uçacak ve Büyük Munmu'nun ( temizlendikten sonra) komutasını devralacak . Gemi mevcut görevini erken bitirecek ve Güney Kore'deki üsse geri dönecek.Büyük Munmu, mürettebatı için bir karantina döneminin ardından Şubat ayında denize açıldı. Hiçbiri gemiye gelmeden önce aşılanmadı: gemi, Güney Kore'de ilk aşılar piyasaya sürülmeden önce yola çıktı.Yonhap'a göre, gemideki salgın, geçen ay bir Afrika ülkesindeki liman çağrısından sonra başlamış olabilir.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Yıkılan köprüden nehre düşenlerin 6'sının öldüğü tahmin ediliyor Yıkılan köprüden nehre düşenlerin 6'sının öldüğü tahmin ediliyor

Editör: Haber Merkezi