Yerel basında çıkan haberlere göre, Güney Kore ilk kez milli olarak geliştirilen bir denizaltıdan fırlatılan balistik füzenin (SLBM) hizmet içi bir denizaltıdan sualtı fırlatma testlerini gerçekleştirdi.

 

Yonhap Haber Ajansı, Savunma Geliştirme Ajansı (ADD) tarafından önceki hafta KSS-III sınıfı denizaltı Dosan An Chang-ho’dan (flama numarası SS 083) gerçekleştirilen SLBM testlerinin benzer şekilde olduğunu bildirdi. Medya kuruluşu, ismi açıklanmayan askeri kaynaklardan alıntı yaparak, kod adı ‘Hyeonmu 4-4’ (aynı zamanda ‘Hyunmoo 4-4’ olarak da yazılır) olduğu bildirilen SLBM’nin seri üretiminin, bir dizi ek test tamamlandıktan sonra başlayacağını söyledi. Yonhap ayrıca SLBM’nin Güney Kore’nin 500 km menzilli Hyeonmu-2B (aynı zamanda Hyunmoo-2B olarak da bilinir) balistik füzesinin bir çeşidi olduğuna inanıldığını bildirdi.

 

Seul’deki Milli Savunma Bakanlığı (MND) basında çıkan haber hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Kore Cumhuriyeti Donanması (RoKN), Geoje Adası’ndaki Okpo semtinde Daewoo Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği (DSME) tesislerinde 13 Ağustos’ta düzenlenen bir törenle, yerli ve milli olarak geliştirilen SLBM’leri taşıyabilen ilk dizel-elektrikli saldırı denizaltısı olan Dosan An Chang-ho’yu görevlendirdi.

 

Rus Donanması Kızıldeniz'e girdi Rus Donanması Kızıldeniz'e girdi

RoKN’nin planlanan KSS-III sınıfı denizaltı filosunun dokuz parçasından ilki olan teknenin, bir dizi operasyonel performans ve yetenek değerlendirmesinden geçtikten sonra Ağustos 2022’den itibaren operasyonel olarak konuşlandırılması bekleniyor.

 

Denizaltılar, yerli olarak üretilmiş kurşun asitli piller ve hidrojen yakıt hücrelerine sahip havadan bağımsız tahrik (AIP) sistemi, Dosan An Chang-ho ile donatılmıştır.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi