Muğla'da Milas Belediye Meclisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Güllük Limanı Revizyonu Projesi kapsamında planlanan Nazım İmar Planı değişikliğini reddetti. Milas Belediye Meclisi bir süre önce de Güllük Körfezi, Kıyıkışlacık’ta yapılması planlanan yükleme iskelesi projesini oybirliği ile reddetmişti.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünün Güllük Limanı Revizyonu Projesi için liman amaçlı olarak hazırladıkları 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı teklifi, Milas Belediye Meclisinin toplantısında görüşülerek oybirliğiyle reddedildi. Belediye Meclisinin bu kararı, toplantıyı izleyen Milas Kent Konseyi üyeleriyle Güllük Körfezi çevresinde yaşayanlar tarafından sevinçle karşılandı.

 

Limanın büyütülme çalışmalarına Milas Kent Konseyi ve Güllüklüler karşı çıkmış, liman revizyonu projesi için hazırlanan ÇED raporunun gerçekleri yansıtmadığı ve aldatmacalar dolu olduğu dile getirilmişti.

Rotterdam Limanı'nın iş hacminde düşüş Rotterdam Limanı'nın iş hacminde düşüş

 

MİLAS KENT KONSEYİNİN ÇAĞRISI

 

Belediye Meclisi toplantısı öncesinde, “Bu proje onaylanmamalı,” diye Milas Belediye Meclisi üyelerine çağrıda bulunan Milas Kent Konseyi, yaptığı açıklamada ÇED raporu için, “Kamuoyuna doğru bilgiler aktararak, yapılacak revizyon hakkında bilgi sunması beklenen ÇED raporu, birçok yanlış ve gerçek dışı bilgilerle doldurulmuştur. Böylelikle kamuoyu ve bu konuda duyarlılık gösteren kuruluşların yanlış yönlendirilmesi ve limana karşı oluşacak tepkinin azaltılması amaçlanmıştır. Güllük körfezi yıllardır balık çiftliklerinin ve maden sevkiyatının baskısı altında, her geçen gün daha fazla kirlenmektedir. Hangi gerekçelerle açıklanmaya çalışılırsa çalışılsın, bu ‘revizyon’, Güllük körfezi ve Güllük dalyanının idam fermanıdır” ifadeleri kullanılmıştı.

Editör: Haber Merkezi