Sinot Yacht Architecture & Design tarafından tasarlanan Aqua, dünyanın sıvı hidrojen ve yakıt hücresi teknolojisi ile çalışan ilk süper yatı olacak. Gücünü -253 santigrat derece sıcaklıkta depolanan 25 tonluk iki sıvı hidrojen tankından alan Aqua, fütürist tasarımının yanı sıra üstün özellikleriyle de bir hayli dikkat çekiyor.

Tamamen sıvı hidrojenle çalışmak üzere tasarlanan 112 metrelik bir süper yat olan Aqua, saatte 17 deniz mili yani yaklaşık 32 kilometre hızla gidebiliyor. 3.750 deniz mili (6.945 kilometre) menzile sahip olan süper yat, 14 misafir ve 31 mürettebat üyesi olmak üzere toplam 45 kişiye ev sahipliği yapıyor.

Çevre bilincine sahip fütüristik görünümlü bir yat tasarladıklarını belirten Sinot Yacht Architecture & Design, Aqua’nın sahip olduğu özellikleri tipik bir süperyatın lüks havasıyla tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Projenin başındaki isim olan Sander Sinot, Aqua’nın beş ayda tasarlandığını söyleyerek, tasarım ve estetikte çığır açan gerçek bir süperyata tamamen operasyonel sıvı hidrojen ve yakıt hücreleri entegre etmenin zorluğundan bahsetti.

Datça Yat Limanı projesi için nihai karar verildi Datça Yat Limanı projesi için nihai karar verildi

İç mekanda minimalist ve Japon esintili bir tarzın benimsendiği Aqua’da, tavandan tabana pencerelere sahip odalar yer alıyor. Dış mekanda basamaklı büyük bir havuza ve geniş bir dinlenme alanına ev sahipliği yapan süper yat, spor salonu, hidromasaj odası ve yoga stüdyosu gibi imkanlara da sahip olacak. Henüz konsept tasarımdan ibaret olan Aqua’nın suya ne zaman ineceği ise belli değil.

 

Editör: Haber Merkezi