İtalya merkezli Grimaldi grubu filosuna iki yeni çevre dostu hibrit Ro Ro gemisi ile yeni araba vapuru ekledi.

 

Şirket geçtiğimiz günlerde yeni Grimaldi Yeşil. 5. Nesil (GG5G) sınıfına ait iki hibrit Ro Ro gemisinden ilik olan Eco Valencia'yı teslim aldı.

 

Çin'in Jinling Tersanesi'nde geçtiğimiz yıl Nisan'da inşası başlayan 67. 311 tonluk gemi 238 metre uzunluğa, 34 metre genişliğe ve 20,8 knot servis hızına sahip.

 

İtalyan bayraklı geminin dünyanın en büyük kısa Ro Ro gemisi olduğu belirtiliyor. 

 

Akdeniz'deki kısa deniz taşımacılığında önemli bir kilometre taşı 

 

Grimaldi Genel Müdürü Emanuele Grimaldi , “ Eco Valencia'nın teslimi, sadece şirketimiz için değil, daha genel olarak Akdeniz'deki kısa deniz taşımacılığı için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Sadece müşterilerimizin değil, aynı zamanda hizmet verdiğimiz şehirlerdeki toplulukların da yararına olacak şekilde 'Mare Nostrum'da çevresel etkisi giderek daha düşük olan, giderek daha verimli gemiler konuşlandırıyoruz" dedi.

 

GG5G sınıfı gemilerin özellikleri neler? 

Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde facia Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde facia

 

Tüm yeni GG5G sınıfı gemiler, seyir sırasında fosil yakıtlarla ve rıhtımdayken elektrikle çalışan en yeni nesil elektronik kontrollü motorları kullanacak ve “Limanda Sıfır Emisyon” garantisi verecek. Şaft jeneratörleri ve 600 metrekarelik güneş panelleri sayesinde sadece navigasyon sırasında şarj edilen lityum pillerde depolanan elektrik ile gemideki faaliyetlerin enerji ihtiyacını karşılayabilecek.

 

Ayrıca, sülfür ve partikül emisyonlarını azaltmak için GG5G gemilerine egzoz gazı temizleme sistemleri yerleştiriliyor.

 

GG5G sınıfının on iki biriminden dokuzu Akdeniz'de konuşlandırılacak ve diğer üçü de Kuzey Avrupa'daki yan kuruluş Finnlines tarafından işletilecek .

 

Eco Valencia isimli gemi, Livorno, Savona, Barselona ve Valensiya limanlarını düzenli olarak arayarak İtalya ile İspanya arasında hizmete girecek.

 

7DENİZ -ÖZEL

Editör: Haber Merkezi