Haydarpaşa Liman İşletme Müdürlüğü Operasyon Müdürlüğü "Tehlikeli Yük Taşımaları" konulu bir yazı yayımladı.

 

Yazıda karayolu ile uluslararası taşımacılıkta yasaklanmış veya yalnızca belirli şartlar altında izin verilmiş maddeler ve nesnelerin taşınması işlemlerini düzenleyen Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik kapsamında göndericilerin sorumluluğu bulunduğu belirtildi. Yönetmeliğin ilgili maddesindeki; "Kıyı tesisi işleticileri tesis giriş ve çıkışında; ADR Bölüm 5.4.1’de belirtilen taşıma evrakının araçta bulunup bulunmadığı, yük taşıma biriminin ara ve periyodik muayenelerinin yapılıp yapılmadığı ile söz konusu araçlar ve yük taşıma birimlerinde, ADR’deki tehlike ikaz etiket/levha ve işaretleri ile turuncu renkli plakaların doğru, uygun özellikte ve ebatta olanlarını kullanıp kullanılmadığını kontrol etmek zorundadır" hükmü hatırlatıldı.

 

Tehlikeli yük taşıyan (atıklar ve akaryakıt dahil) araçların liman sahalarına giriş ve çıkışlarında bahse konu ADR Bölüm 5.4.1'de belirtilen evraklarının giriş ve çıkışlarda eksiksiz olarak beraberlerinde bulundurmaları gerektiği belirtildi.

 

Ayrıca evrakı eksik olan araçların liman sahasına alınmayacağı, giren araçların ise evraklarını tamamlayıncaya kadar liman sahasından çıkartılmayacağı ifade edildi. 

 

7DENİZ 

Rotterdam Limanı'nın iş hacminde düşüş Rotterdam Limanı'nın iş hacminde düşüş

Editör: Haber Merkezi