8.770 groston ve 531 fit uzunluğunda, beş direkli Golden Horizon , dünyanın en büyük kare hileli yelkenli gemisi ve 1913 yapımı France II'nin neredeyse bir kopyası . Tasarım , gemiyi zamanın yüzde 80'ine kadar yelken altında tutması amaçlanan ünlü Cutty Sark yelkenli gemisinin iki katından fazla olan 6.000 metrekarelik bir yelken alanına sahiptir . Tasarım hızı 16 knot.Modern bir yolcu gemisi olarak, limana güvenli dönüş de dahil olmak üzere yeni güvenlik gereksinimlerini de karşılıyor ve buz sınıfı bir gövdeye sahip. Barlar, bir restoran, havuzlar, spor salonu ve spa ile birlikte 300 yolcu ve 140 mürettebat için konaklama yeri var.

 

Hırvat basınında çıkan haberlere göre, Birleşik Krallık Admiralty mahkemesi, geminin açılış öncesi bir seyahat endüstrisi etkinliğinden bugün gelmesinden sonra geminin Dover Limanı'nda detaylandırılması emrini verdi. Monaco'dan Star Clippers, geminin sahibi olmaya devam eden ve gemiyi yeni kurulan bir şirket olan Tradewind Voyages'e kiralayan inşaatçılar ile mali bir anlaşmazlıkta emri aradı. Bir dünya turuna başlamadan önce Birleşik Krallık'ın yurt içi gemi seyahatini yeniden başlatma programının bir parçası olarak bir dizi gemi yolculuğuna başlaması planlandı.Star Clippers'ın yöneticileri Hırvatistan'daki Vijesti medya kuruluşuna, "Birkaç tahsilat girişimine rağmen, Hırvat tersanesi Brodosplit mali yükümlülüklerini gönüllü olarak yerine getirmeyi reddetti, bu yüzden gemiyi durdurmak kaçınılmaz hale geldi."

 

AB'den Rusya'ya yönelik yeni yaptırım: LNG ithalatı yasaklanacak AB'den Rusya'ya yönelik yeni yaptırım: LNG ithalatı yasaklanacak

Star Clippers, 2015 yılında geminin 2017 yılında teslim edilmek üzere Brodosplit tersanesinde inşa edilmesini emretti. İnşaat zorlukları, geminin denize indirilmesini Haziran 2017'ye kadar erteledi ve hat ile saha arasındaki sorunlar nedeniyle inşaat, programın gerisinde kalmaya devam etti. 2019 yazında her iki taraf da birbirini suçluyordu ve sipariş iptal edildi.Kruvaziyer hattı ile Brodosplit arasında müteakip bir yasal anlaşmazlık, ilkbaharda tahkim yoluyla çözüldü ve tersane, gemi gemisine rapor edilen altı milyon avro artı faiz ödemesine karar verdi. Cruise şirketi gemiye haciz koydu ve şimdi gemiyi sadece borç ödendiğinde serbest bırakacağını söylüyor.Cruise operatörü Tradewind Voyages, Birleşik Krallık seyahat topluluğuna bunun şirketler arasında basit bir yanlış anlaşılma olduğunu ve her şeyin çözüldüğünü söyledi. Gemiye karşı ödenmemiş herhangi bir haciz bulunmadığı ve gemi yolculuklarının planlandığı gibi devam edeceği konusunda ısrar ettiler. Altın Horizon Dover limanına kalması Cowes ve Torquay, ama görünmeden bir 4 günlük hafta sonu Gezisinde bugün yelken planlanıyordu.

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi